Een elektrische auto kopen / leasen? Riemersma leasing helpt!

Een elektrische auto kopen / leasen? Riemersma leasing helpt!

 

Natuurlijk hebben we bij Riemersma Leasing ‘elektrisch’ in ons bloed,  maar begrijpen we ook dat Nederland nog veel automobilisten heeft die niet elektrisch rijden. Daarom vandaag een praktisch overzicht aan tips voor de autokoper, in welke vorm ook, voor nieuwe elektrische auto’s.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe elektrische auto, is je beschikbare budget/ leasebedrag (wat wil je maximaal uitgeven) veelal leidend. Houd dat ook zo, want je hebt dit bedrag niet voor niets bepaald.

Of volledig elektrisch rijden een aantrekkelijke optie is, hangt af van de persoonlijke situatie. Om een goede keuze te maken, is het raadzaam om een aantal aspecten in kaart te brengen:

  1. Hoeveel kilometers rijd je?

Bij veel kilometers, is het eerder voordelig om elektrisch te gaan rijden.

  1. Wat maak je voor ritten?

Wie vaak lange ritten maakt – meer dan 300 kilometer – zal behoefte hebben aan een auto met een groot bereik.

  1. Vergelijk

Momenteel  begint een nieuwe auto kopen vaak online. Dus vergelijk, bekijk wat voor auto je zou willen en hoe dit zich verhoudt tot je budget. Maar vergelijk ook de acteradius, onderhoud, etc. zakelijk of particulier?

  1. Maak een uitgebreide proefrit

Wanneer je een serieuze kandidaat hebt, ga dan proefrijden. Zorg dat je de auto voelt en liefst ook gebruikt zoals je zou gebruiken. Dat betekent dat als je kinderen hebt, je deze ook gerust meeneemt naar de proefrit.

Volledig elektrisch rijden is interessant voor zakelijke rijders vanwege de lage bijtelling van 4 procent die tot 2020 geldt.

Er wordt volop geïnvesteerd in meer en slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s, bussen en vrachtwagens. Dus het argument dat je in de problemen komt met ‘tanken’ is geen reden meer om niet over te stappen naar een elektrische auto.

Om je te kunnen helpen met de keuze welke elektrische auto bij je past, hebben wij een online keuzehulp ontwikkeld. De EV simulator, hiermee krijg je na het beantwoorden van een paar vragen direct inzicht in welke 100% elektrische auto perfect past bij jouw wensen!

 

 

Laat hier een reactie achter
Jouw emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.