Elektrisch autonieuws

Elektrisch autonieuws

Hyundai heeft de Hyundai KONA Electric verder verbeterd. De populaire volledig elektrische SUV heeft een groter bereik gekregen, van 449 kilometer naar nu 480 kilometer (WLTP)*, en kan nu ook sneller laden vanwege het nieuwe 3‑fase laadsysteem. Levertijd aanzienlijk bekort; nu bestellen is voor de zomer rijden. Vanafprijs Hyundai KONA Electric € 36.795,-

Voor het tweede jaar op rij zijn de werkzaamheden in de productie- en ontwikkelingsfaciliteiten van Jaguar Land Rover in het Verenigd Koninkrijk gecertificeerd als CO2-neutraal. Om dat extra aandacht te geven reed een 100% elektrische Jaguar I‑PACE geheel emissievrij van Gaydon naar Halewood langs diverse belangrijke productielocaties van Jaguar Land Rover.

Onder leiding van Nissan Europe is een Brits onderzoeksproject voor de ontwikkeling van autonome rijtechnologie succesvol afgerond. Na dertig maanden ontwikkelingswerk reed een aangepaste Nissan LEAF tijdens de ‘Grand Drive’ een afstand van 370 kilometer volledig zelfstandig door Engeland. Route voerde over rotondes, (buiten)wegen zonder wegmarkering en snelwegen.

Renault versterkt zijn pioniersrol op het gebied van elektrisch rijden met de lancering van de nieuwe MEGANE E-TECH Plug-in met een 118 kW (160 pk) sterke plug-in hybride aandrijflijn. De elektromotoren worden gevoed door een 9,8 kWh-batterij (400 volt) waarmee in stedelijk gebied een 100% elektrische actieradius tot 65 kilometer mogelijk is (WLTP City). In de gecombineerde WLTP-cyclus kan de E-TECH Plug-in een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden.

De Hummer, een gigantische SUV die tien jaar geleden uit productie ging, keert terug. Dit keer wordt de truck volledig elektrisch, met 1000 paardenkrachten aan vermogen en een indrukwekkende acceleratie. De auto wordt gemaakt in Detroit door General Motors (GM).

De Kia e-Soul is sinds deze maand volop leverbaar in Nederland. De elektrische urban crossover combineert een stoer design met veel ruimte, hightech features én een actieradius van maar liefst 4521 kilometer. De e-Soul is nu te bestellen vanaf € 42.985,-2.

De Britse startup Arrival gaat de komende tijd versneld elektrische bestelwagens ontwikkelen. Dankzij een investering van autobedrijven Hyundai en Kia van € 100 mln kan de startup haar unieke manier van auto’s maken sneller uitbouwen. Er rijden nu al een paar Arrival-busjes rond in Europa, als experiment. Met de investering van de Koreaanse autobedrijven kunnen die experimenten uitgebreid worden en kan Arrival werken aan een commerciële pilot voor de nieuwe elektrische voertuigen.

Laat hier een reactie achter
Jouw emailadres zal niet gepubliceerd worden.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.