Je wagenpark in Corona tijd – flexibiliteit (en geld) in onzekere tijden

Er zijn helaas maar weinig mensen en bedrijven die niets merken van de bijzondere tijd waarin we ons bevinden. Corona treft ons op een of andere manier eigenlijk allemaal. Ook onze economie wordt getroffen en dat zorgt ervoor dat bedrijven zoeken naar manieren om slim om te gaan met de uitdagingen waarvoor ze nu staan. Dat kan moeilijk zijn.

De vertaalslag maken naar onze praktijk, zien we natuurlijk veel bedrijven met een wagenpark dat nu veelal stil staat (of in elk geval, een stuk stiller dan daarvoor in de ‘normale’ tijd). Dat geeft natuurlijk te denken. Daarom denken ook wij graag over mogelijkheden om bijvoorbeeld de vaste kosten van het wagenpark te verlagen, het wagenpark flexibeler te maken en effectief kosten te besparen in de tijd dat dit goed gebruikt kan worden.

Allereerst; Neem contact op met je lease partner

Geen actie ondernemen om in elk geval met je partner in leasing de dialoog te openen over mogelijkheden is een enorm gemiste kans. Ga in gesprek, neem de tijd om door jullie specifieke bedrijfssituatie te lopen en kijk welke mogelijkheden er zijn.

Heb je geen leasepartner en heb je een wagenpark in eigen beheer? Ook daar zijn vaak opties voor te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan Sale & Lease back, waarbij je wagenpark wordt verkocht en vervolgens door jou(w organisatie) wordt terug geleased.

Kijk naar de toekomst

Naast de mogelijkheden die er liggen om NU slimmere keuzes te maken die je helpen met de financieel juist keuze, is het ook belangrijk om te gaan kijken naar de toekomst van je bedrijf op het vlak van lease.

Want eerlijk is eerlijk; we weten niet hoe lang Corona ons leven nog blijft beïnvloeden en op welke manier. Maar dat er ontwikkelingen zijn die door Corona een absolute kickstart hebben gehad, zoals de acceptatie van thuis werken, staat buiten kijf.

Stel dat mensen ook na deze gekke periode ervoor (mogen) kiezen om een deel van hun tijd thuis te werken, wat doet dat voor je plan?

Natuurlijk is het bijna onmogelijk om nu al een beeld te vormen van wat de toekomst ons brengt, en stappen nemen lijkt al snel te vroeg. Maar nadenken over wat je zou willen en met name welke mate van flexibiliteit daarin bij je bedrijf past, is niet gek.

Nieuwe en flexibele vormen

Binnen de bestaande, redelijk bekende, vormen van leasing, komt het voor veel bedrijven vaak redelijk op hetzelfde neer. En dat terwijl we ook juist zien dat er groeiende behoeften zijn, niet alleen bij bedrijven, maar ook bij leaserijders zelf, om soms eens wat buiten de box te denken.

Want wat dacht je van al die lease auto’s die stilstaan bij kantoor tijdens werk, en alleen de ritjes heen-en-terug van en naar huis doen? Zo hebben we Poollease van Riemersma Leasing, geniet van de flexibiliteit die je hebt bij shortlease, gecombineerd met de scherpe tarieven zoals je die kent van de traditionele leasevormen! Niet moeilijk, wel slim!

En wat als je wel gebruik wilt kunnen maken van een auto, maar een deel van je tijd ook prettiger met een fiets of het openbaar vervoer reist? Ook daarin zijn opties! (Bekijk het 6wielencontract).

Vragen over de inzet van je wagenpark of opties om het juist in deze tijd slimmer aan te pakken?

Ons team helpt je graag verder met een gericht, op maat advies.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *