Nieuws van Riemersma Leasing

 • Wiebes neemt alternatief plan branche integraal over

  4 november 2014
  Staatssecretaris Eric Wiebes heeft het alternatieve plan dat dit weekend door de brede coalitie werd voorgesteld geheel in zijn autobelastingplan 2016 overgenomen. Dat heeft de Staatssecretaris gisterenavond bekend gemaakt. Een mooi resultaat; positief voor leaserijders, werkgevers en de autoleasebranche.
  Lees meer
 • In de winter 20% meer auto-inbraken

  28 oktober 2014
  Automobilisten hebben na het ingaan van de wintertijd maar liefst 20 procent meer kans om slachtoffer te worden van een auto-inbraak. Dat blijkt uit een analyse van schadecijfers van Carglass over de afgelopen tien jaar.
  Lees meer
 • Voorlopig geen duidelijkheid in autoplan

  28 oktober 2014
  Het autoplan dat het Ministerie van Financiën op 23 oktober jongstleden naar de Tweede Kamer heeft gestuurd is door alle partijen negatief ontvangen.
  Lees meer
 • Nieuw bij Riemersma Leasing; Nienke Verhoeven

  17 oktober 2014
  Nienke is op 1 september jl. ons team komen versterken in de functie als Leaseadviseur. Wat betekent “Bijzonder actief” voor haar?
  Lees meer
 • EV-Wijzer, Stop de stekker in uw wagenpark!

  17 oktober 2014
  Dinsdag 14 oktober is de EV-wijzer op de Ecomobiel gepresenteerd en aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
  Lees meer
 • Zakenauto onderzoek 2014: de belangrijkste uitkomsten

  17 oktober 2014
  Wij informeren u over de belangrijkste uitkomsten uit het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2014.
  Lees meer
 • Nieuwe belastingregels voor auto’s uitgesteld tot medio 2015

  16 oktober 2014
  Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën komt pas ‘medio 2015’ met nieuwe belastingregels voor auto’s. Het is de zoveelste keer dat de herziening van het bijtellingsysteem wordt uitgesteld.
  Lees meer
 • NIEUW bankrekeningnummer Riemersma Leasing!

  10 oktober 2014
  Vanaf heden kunt u gebruik maken van onderstaand rekeningnummer en bijbehorende BIC code.
  Lees meer
 • Riemersma Leasing verzorgt bliksemstage voor leerlingen van JINC.

  7 oktober 2014
  Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid zijn wij partner geworden van JINC. Zij helpen jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.
  Lees meer
 • Nieuw fiscaal regime in de maak

  11 september 2014
  In de afgelopen weken zijn de eerste berichten naar buiten gekomen dat het Ministerie van Justitie bezig is een aanpassing voor te bereiden van de Fiscale Autobelastingen. Reden om versneld een nieuwe auto te bestellen.
  Lees meer
 • Kangoeroeloop trainingsgroep

  8 september 2014
  Als hoofdsponsor van de Kangoeroeloop en na het succes van de vorige edities start Riemersma Leasing binnenkort opnieuw met een wekelijkse hardlooptraining voor relaties, in aanloop naar dit evenement op 2e Kerstdag. Deze hardlooptraining wordt gehouden onder leiding van een professionele hardlooptrainer.
  Lees meer
 • Winterbandenwissel

  8 september 2014
  Wij hebben nog een mooie nazomer maar toch willen wij u alvast attenderen op de winterbandenwissel.
  Lees meer
 • Riemersma Leasing 35 jaar!

  8 september 2014
  RiemersmaLeasing bestaat 35 jaar. Daar zijn wij trots op!
  Lees meer
 • Teruggave motorrijtuigenbelasting

  8 september 2014
  Met ingang van 1 januari jongstleden was de vrijstelling van houderschapsbelasting voor een aantal voertuigen afgeschaft. Abusievelijk hadden wij de tariefaanpassing doorgevoerd per 1 januari en niet per prolongatiedatum.
  Lees meer
 • VNA maakt belangrijke afspraken met Belastingdienst

  25 juli 2014
  De wetgeving op het gebied van de fiscale bijtelling is jarenlang een blokkade voor de ontwikkeling van het leaseproduct richting flexibele mobiliteitsconcepten geweest. Daarin is nu een belangrijke doorbraak gerealiseerd met twee concrete uitvoeringsregelingen.
  Lees meer
 • Franse verkeersboetes nu ook op Nederlandse mat

  17 juni 2014
  Nederlandse automobilisten die in Frankrijk zijn geflitst of een andere verkeersovertreding hebben begaan, krijgen vanaf nu een boete van de Franse justitie thuisgestuurd. Omgekeerd geldt hetzelfde. Franse automobilisten die in Nederland een verkeersovertreding begaan, kunnen daarvoor een Nederlandse boete op de deurmat vinden.
  Lees meer
 • Fase lease: een auto naar keuze voor een overzichtelijke periode en prijs

  5 juni 2014
  Wilt u maximaal inzicht in kosten vóóraf en een leaseauto geheel uitgezocht naar uw keuze voor een periode van minimaal 12 maanden. Dan is Fase Lease een goede optie. Wij geven de prijs voor 12 maanden vooraf op.
  Lees meer
 • Sale and lease back: wel de lusten, niet de lasten

  5 juni 2014
  Wij horen veelvuldig dat het verkrijgen van financieringen lastiger is geworden. Natuurlijk willen ook wij alleen maar zaken doen met solvabele klanten. De financiering van een wagenpark binnen een bedrijf kan de financiering van bedrijfsmiddelen voor het realiseren van de gewenste groei belemmeren.
  Lees meer
 • Internationaal betalingsverkeer SEPA!!

  7 april 2014
  De Europese Unie heeft besloten om al het betaalverkeer binnen de Europese Bankenunie te standaardiseren: SEPA. Onderstaand een toelichting.
  Lees meer
 • Een interessante buitenlandse auto gezien?

  25 maart 2014
  Duitsland is een aantrekkelijk land van herkomst gebleken voor veel jong gebruikte, luxe uitgeruste auto’s. Ook voor dit soort auto’s kunnen wij een operationeel, of netto operationeel leasecontract aanbieden.
  Lees meer
 • MobiliteitsAnalease©

  25 maart 2014
  In de huidige markt zijn wij scherp op kosten. Ook bij de inkoop van leasecontracten zien wij grote verschillen in benadering, maar ook in leaseprijzen.
  Lees meer
 • De Peugeot 308: Auto van het jaar 2014!

  13 maart 2014
  De Peugeot 308 is uit zeven finalisten met een kleine voorsprong verkozen tot Auto van het Jaar 2014. Na een spannende strijd trokken de Fransen uiteindelijk aan het langste eind.
  Lees meer
 • Nieuw kentekenbewijs per 01-01-2014

  16 december 2013
  Vanaf 1 januari 2014 is het kentekenbewijs op creditcardformaat een feit. Deze nieuwe kaart vervangt het tweedelige papieren kentekenbewijs. Het nieuwe kentekenbewijs is gebruiksvriendelijker en minder fraudegevoelig. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het besluit getekend dat invoering van de kentekencard per 1 januari 2014 mogelijk maakt.
  Lees meer
 • Klant in beeld: Würth Nederland B.V.

  18 september 2012
  Modulair systeem voor bedrijfswageninrichting – Würth Nederland B.V., een internationale handelsonderneming op het gebied van bevestigings- en montagetechniek, levert een compleet TüV goedgekeurd, modulair systeem voor de inrichting van bedrijfswagens en opleggers, onder de naam ORSYmobil.
  Lees meer
 • Bent u een Nederbelg?

  18 september 2012
  Nederlandse ondernemers die privé in België wonen kunnen fors op hun autokosten besparen. Dankzij Riemesma Leasing in samenwerking met Executive Car Lease & Renting (ECLR) zij IC®-Netto operational lease voor Nederbelgen.
  Lees meer
 • Naast Riemersma Leasing ook bedrijventerrein De Brand aan de stekker

  16 augustus 2012
  Sinds kort is er tegenover het kantoor van RiemersmaLeasing (De Waterman) het eerste oplaadpunt voor een elektrische auto geplaatst op bedrijvenpark De Brand.
  Lees meer
 • Onderhoud aan de leaseauto, wat doet de berijder zelf.

  26 juni 2012
  Bij de leaseauto krijgen de berijders bij aflevering een informatieboekje. Hierin staan alle richtlijnen voor het gebruik en onderhoud van de leaseauto. Dit informatieboekje is aanvullend op het garantie, inspectie & onderhoudsboekje van de fabrikant. Hierin staat ook exact aangegeven wanneer de auto aangeboden moet worden voor onderhoud.
  Lees meer
 • Groene kaart voor caravan en aanhangwagen

  14 juni 2012
  Gaat u binnenkort op vakantie met uw leaseauto? Vraag dan tijdig de groene kaart voor auto en eventueel voor caravan of aanhangwagen aan.
  Lees meer
 • VIA.nl lanceert gratis App

  29 november 2011
  Verkeerskundig adviesbureau VIA.nl, ook op weg met auto’s van RiemersmaLeasing, heeft de gratis ViaStat App gelanceerd.
  Lees meer