Nieuws van Riemersma Leasing

 • Vanaf 2020 bijtelling voor fiets van de zaak

  19 december 2018
  Met ingang van 2020 is er sprake van een forfaitaire bijtelling voor een door de werkgever ter beschikking gestelde fiets van de zaak. In de huidige regeling is het aan de Belastingdienst om aan te tonen dat een fiets voor woon-werk verkeer wordt gebruikt en dient dit te worden doorbelast aan werknemer. Dit is ondoenlijk. Vanaf 2020 wordt ...
  Lees meer
 • Prinsjesdag en autobelastingen: weinig nieuws te melden

  19 september 2018
  Veel echt nieuws is er niet te melden uit de Prinsjesdagstukken 2018. Wel is bekend gemaakt dat de bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets is vastgesteld op 7 procent. Ben je benieuwd naar een samenvatting van het Belastingplan 2019? Dan verwijzen we je graag naar de samenvatting die is opgesteld door de VNA, de ...
  Lees meer
 • Auto en fiscus 2018

  7 februari 2018
  Direct inzicht in de huidige regelgeving, de BPM en de bijtelling? Download dan het document Auto en fiscus 2018  Heb je vragen over de nieuwe regelgeving, neem dan contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen.
  Lees meer
 • IFRS 16: wat is het en wat betekent het voor jou?

  28 november 2017
  IFRS 16 is een nieuwe manier voor het extern verantwoorden van de huur-en leaseverplichtingen. Beursgenoteerde ondernemingen in Europa moeten volgens deze regels rapporteren. De Europese autoleasesector heeft een gezamenlijk vastgestelde rapportageset opgesteld.
  Lees meer
 • MVO en kostenbesparing hand in hand

  1 januari 2017
  Mobiliteit geeft nogal eens ongewenste gevolgen, waaronder CO2-uitstoot. Elektrisch vervoer kan de zakelijke markt niet alleen helpen bij het halen van de CO2 doelstellingen, ook levert elektrisch vervoer een kostenbesparing op. Elektrische auto’s zijn al een tijdje bekend in Nederland, toch was tot op heden een elektrisch model met een realistische reikwijdte alleen mogelijk voor een ...
  Lees meer
 • Fiscale wijzigingen per 1 januari 2017

  30 december 2016
  Vanaf 2017 wijzigen de fiscale regels op een aantal punten. De veranderingen zullen zorgen voor een eenvoudiger stelsel van autobelastingen. Lees hieronder de concrete aanpassingen die plaatsvinden per 1 januari 2017. Algemeen Motorrijtuigenbelasting Per 2017 wordt een verlaging van gemiddeld 2% van de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor alle personenvoertuigen doorgevoerd. Voor hybride auto’s geldt een lichte verhoging, vanwege het ...
  Lees meer
 • Bijtelling: Wat is er in 10 jaar veranderd?

  1 november 2016
  De bijtelling heeft jarenlang de leasebranche gedomineerd. Komt daar nu eindelijk verandering in? Door de jaren heen is er nogal wat veranderd. De bijtelling is er vanaf 2000. In 2001 werd het systeem al meteen omgegooid en werd bijtelling bepaald door middel van staffels voor het aantal gereden kilometers. Dit systeem werd in 2003 afgeschaft, het ...
  Lees meer
 • SEPA betaling makkelijker & sneller

  2 oktober 2016
  Sinds kort werken wij samen met Twikey. Door deze samenwerking is het mogelijk om een SEPA-machtiging elektronisch te tekenen. Als klant ontvangt u een e-mail met daarin een link. Via deze link komt wordt u doorverwezen naar Twikey. Hier kunt u de gegevens controleren en eventueel wijzigen. De voordelen van Twikey: U hoeft zelf geen formulier te downloaden ...
  Lees meer
 • De bijtellingsregels vanaf 2017

  22 september 2016
  Januari 2017 veranderen de bijtellingsregels weer. Waar in 2016 nog vier bijtellingstarieven worden gehanteerd, gelden er vanaf 2017 nog slechts twee bijtellingstarieven: 4%  | Volledig elektrische auto’s 22% | Standaard tarief voor alle overige auto’s, ook de plug-in hybriden MRB De motorrijtuigenbelasting gaat met 2% omlaag. Voor plug-in hybriden geldt nog halftarief. Elektrische auto’s zijn nog tot en met ...
  Lees meer
 • Whitepaper Kostenreductie

  4 december 2015
  Wist u dat na personeelskosten, het wagenpark meestal de grootste kostenpost is. De kosten van uw wagenpark wijken bovendien vaak af van wat vooraf berekend is. Wilt u grip op de kosten van uw wagenpark?  Wilt u besparen op autokosten, door uit te gaan van werkelijk verbruik en/of bewust rijgedrag te stimuleren. Download dan hieronder het whitepaper ...
  Lees meer
 • Veranderingen autobelastingen 2016

  16 september 2015
  Prinsjesdag, de dag dat alle vermoedens weggevaagd of bevestigd worden. Op het gebied van de autobelastingen gaf de miljoenennota 2016, aangeboden door Dijsselbloem, weinig verrassingen.
  Lees meer
 • Autobelastingen worden betrouwbaarder, duurzamer en eenvoudiger

  15 september 2015
  Prinsjesdag, de dag dat alle vermoedens weggevaagd of bevestigd worden. Op het gebied van de autobelastingen gaf de miljoenennota 2016, aangeboden door Dijsselbloem, weinig verrassingen.
  Lees meer
 • Voordelig blijven rijden, ook na verandering van de bijtelling

  15 september 2015
  Loopt uw contract begin 2016 af? Dan kunnen wij samen met u de mogelijkheden bespreken om uw huidige contract versneld te beëindigen. Zo kunt u nog heel wat jaren voordelig blijven rijden!
  Lees meer
 • Bijtelling op Privélease-auto?

  5 september 2015
  Een privéauto – of die nu geleast is of niet – kan in bepaalde, uitzonderlijke gevallen worden aangemerkt als een auto van de zaak. Onder andere voor de combinatie privélease en mobiliteitsbudget is het van belang te weten hoe dit zit. De VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) checkte dit bij de Belastingdienst.
  Lees meer
 • Run op nieuwe leaseauto’ s

  31 juli 2015
  Vanwege de verwachting dat de bijtellingsregels sterk gaan veranderen vanaf 2016, is er een run ontstaan op nieuwe leaseauto’s met een gunstige bijtelling (7% of 14%), die dit jaar nog leverbaar zijn.
  Lees meer
 • Bpm weg, maar mrb omhoog en plug-in-hybrid wellicht minder aantrekkelijk

  28 mei 2015
  Gepubliceerd: 28 mei 2015 Het plan van het kabinet is om de aanschafbelasting (BPM) af te schaffen, dat meldde het AD afgelopen weekend. Dit zou stapsgewijs gebeuren om de markt zo min mogelijk te verstoren. In 2017 gaat het nieuwe autobelastingstelsel van kracht en staatsecretaris Wiebes overweegt een afschaffing van de BPM te financieren uit een ...
  Lees meer
 • Spiksplinternieuw met slechts 7% of 14% bijtelling!

  27 februari 2015
  Prachtige nieuwe leaseauto’s met maar 7% of 14% bijtelling!
  Lees meer
 • Auto en Fiscus 2015

  5 februari 2015
  Alle belastingregels overzichtelijk op een rij.
  Lees meer
 • Direct leverbaar bij Riemersma Leasing: Skoda Octavia & Ford Focus 14% bijtelling

  25 november 2014
  Uit diverse media heeft u kunnen vernemen dat er op fiscaal autogebied weer het een en ander staat te veranderen.
  Lees meer
 • Interessant fiscaal 14% aanbod lease & shortlease

  24 november 2014
  Fiscaal interessante auto’s bijzonder in trek.
  Lees meer
 • Wiebes neemt alternatief plan branche integraal over

  4 november 2014
  Staatssecretaris Eric Wiebes heeft het alternatieve plan dat dit weekend door de brede coalitie werd voorgesteld geheel in zijn autobelastingplan 2016 overgenomen. Dat heeft de Staatssecretaris gisterenavond bekend gemaakt. Een mooi resultaat; positief voor leaserijders, werkgevers en de autoleasebranche.
  Lees meer
 • Voorlopig geen duidelijkheid in autoplan

  28 oktober 2014
  Het autoplan dat het Ministerie van Financiën op 23 oktober jongstleden naar de Tweede Kamer heeft gestuurd is door alle partijen negatief ontvangen.
  Lees meer
 • Nieuwe belastingregels voor auto’s uitgesteld tot medio 2015

  16 oktober 2014
  Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën komt pas ‘medio 2015’ met nieuwe belastingregels voor auto’s. Het is de zoveelste keer dat de herziening van het bijtellingsysteem wordt uitgesteld.
  Lees meer
 • Nieuw fiscaal regime in de maak

  11 september 2014
  In de afgelopen weken zijn de eerste berichten naar buiten gekomen dat het Ministerie van Justitie bezig is een aanpassing voor te bereiden van de Fiscale Autobelastingen. Reden om versneld een nieuwe auto te bestellen.
  Lees meer
 • VNA maakt belangrijke afspraken met Belastingdienst

  25 juli 2014
  De wetgeving op het gebied van de fiscale bijtelling is jarenlang een blokkade voor de ontwikkeling van het leaseproduct richting flexibele mobiliteitsconcepten geweest. Daarin is nu een belangrijke doorbraak gerealiseerd met twee concrete uitvoeringsregelingen.
  Lees meer
 • Franse verkeersboetes nu ook op Nederlandse mat

  17 juni 2014
  Nederlandse automobilisten die in Frankrijk zijn geflitst of een andere verkeersovertreding hebben begaan, krijgen vanaf nu een boete van de Franse justitie thuisgestuurd. Omgekeerd geldt hetzelfde. Franse automobilisten die in Nederland een verkeersovertreding begaan, kunnen daarvoor een Nederlandse boete op de deurmat vinden.
  Lees meer
 • Internationaal betalingsverkeer SEPA!!

  7 april 2014
  De Europese Unie heeft besloten om al het betaalverkeer binnen de Europese Bankenunie te standaardiseren: SEPA. Onderstaand een toelichting.
  Lees meer
 • Bent u een Nederbelg?

  18 september 2012
  Nederlandse ondernemers die privé in België wonen kunnen fors op hun autokosten besparen. Dankzij Riemesma Leasing in samenwerking met Executive Car Lease & Renting (ECLR) zij IC®-Netto operational lease voor Nederbelgen.
  Lees meer