Artikel: AutoRAI 2015: Mooie dames, sexy hybriden en supercars

Tech / Innovaties

< naar nieuwsoverzicht

Artikel: AutoRAI 2015: Mooie dames, sexy hybriden en supercars

Gepubliceerd: 29 april 2015
Na 4 jaar was het dan eindelijk zover, ruim een week stond de Amsterdam RAI vol met plaatjes van dames en natuurlijk prachtige auto’s 49 automerken, 500 auto’s, ruim 90 primeurs en een arena vol met bier maakten de AutoRAI 2015 een paradijs voor mannen!

Opening Rutte

Donderdag 16 april 2015 werd de AutoRAI na 4 jaar officieel geopend door minister-president Rutte. In zijn droomauto, de klassieke Porsche van de Rijkspolitie, kwam hij aanrijden. Dat na 4 jaar de auto-importeurs zich weer met enthousiasme hadden aangemeld voor de AutoRAI ziet Mark Rutte als “het zoveelste signaal dat het vertrouwen in de economie terugkomt en we in de lift omhoog zitten, ook in de autobranche”.

Autorai opening Rutte(1)

De sterke Nederlandse auto-industrie en het belang hiervan voor de Nederlandse economie werd door Rutte geroemd. Bijna elk automerk uit elk land zit vol met chips, sensoren en andere onderdelen uit Nederland. Ook werd minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu) geroemd. Het voornemen om Nederland voorop te laten lopen op het gebied van technieken zoals, de zelfrijdende auto en elektrische mobiliteit vindt de premier een mooi initiatief.

Sexy hybriden & Supercars

Uit onderzoek van de AutoRAI 2015 blijkt, dat ruim één op de vijf autorijders denkt binnen drie jaar een elektrische of hybride auto te rijden. Niet zo gek dus dat de AutoRAI 2015 vol stond met nieuwe plug-in hybriden en elektrische auto’s! Mercedes introduceerde de nieuwe C350e plug-in hybride. Met 7%-bijtelling wordt deze auto uiteraard belangrijk voor de leasemarkt. De VW passat GTE variant is daarentegen niet meer nieuw te noemen, maar ook deze plug-in hybride blijft met 7% bijtelling een belangrijke auto en dus staat ook deze op de beurs. Ver weg in een hoekje stond de volledig elektrische Tesla Model S, deze nog altijd zeer bijzondere auto was zeker de moeite waard.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Prestigieuze merken als McLaren, Ferrari, Aston Martin, Porsche en Rolls-Royce toonden een groot aantal leuke speeltjes. Echter, op de bijzondere stand van Autovisie, genaamd Supercar Paddock, was het echt te doen. Hier stond onder andere de Porsche 918 t.w.v. 1 miljoen euro! Maar ook de Lamborghini Aventador, misschien wel de allervetste auto van de AutoRAI 2015.

Mooie Dames

De laatste, snelste, uniekste automodellen waren allemaal te vinden op de AutoRAI, maar de mannen van FHM zijn totaal ergens anders naar op zoek gegaan: de vrouwen! FHM ging op onderzoek uit en liet de bezoekers van de AutoRAI de mooiste beursbabe kiezen. De 23-jarige Charina Bartels werd verkozen tot Miss AutoRAI 2015, maar er waren nog veel meer plaatjes aanwezig.

AutoRAI 2015 Beursbabes
De AutoRai 2015 was over het algemeen positief, de nieuwe opzet werd goed ontvangen, de uitstraling was top en bijna alle automerken waren aanwezig. Een kleinigheidje blijf je houden. De studenten bij “InnovationLAB” noemden hun modulaire auto Nova (nieuw), ai dat is toch een misstap aangezien de Russische Lady Nova jarenlang als meest rammelende en dus slechte auto wereldwijd bekend was. Ach als dat het is, op naar AutoRAI 2017!

Lees ook: Van bezit naar gebruik, is dat wel zo populair?

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.