Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2644-riemersma-leasing-mobiliteitsoplossing-fase-lease_banner.jpg

Auto kopen of leasen; is leasen altijd de beste oplossing?

Geschreven door op 13-09-2021

Laten we maar meteen duidelijk zijn over het antwoord. Nee; leasen is niet altijd de beste oplossing. Of het voor jouw organisatie verstandiger is om een nieuwe auto te kopen of te leasen, hangt volledig af van jouw situatie. Het kan zo zijn dat in bepaalde situaties de keuze om een auto kopen beter bij je past. 

Daarnaast krijgen we in onze dagelijkse praktijk regelmatig de vraag hoe het kan dat leasen zo voordelig wordt ervaren. “Jullie moeten als bedrijf toch ook geld verdienen?” Daarom richten we ons in dit artikel op het leasen van een auto en welke afwegingen hierbij voor jouw bedrijf belangrijk kunnen zijn.  

Beginnen met een blanco vel
Als je bij ons aanklopt met je mobiliteitsvraag beginnen we altijd met een blanco vel, want wij weten als geen ander dat vrijwel elke situatie anders is. Wat werkt voor de ene organisatie is niet altijd het beste is voor de ander. Daar ligt dus het belangrijkste startpunt; samen kijken naar de situatie en wensen.

We praten bij Riemersma Leasing graag over onze ‘matchmakers’. Iedere vraag die ons team krijgt, begint bij diezelfde blanco basis. Begrijpen wat je vraag is, wat je wenst, om vervolgens samen met jou te kijken hoe we het beste vorm kunnen geven aan deze wensen.  

Wagenpark en duurzaamheid
Een van de overwegingen die we steeds vaker horen, is de wens om over te stappen naar duurzamere mobiliteit; een groener wagenpark, waarbij elektrisch rijden op dit moment de meest voor de hand liggende keuze is.

Maar mobiliteit, duurzame mobiliteit, kan veel meer zijn dan auto’s. Ook daar past weer ons blanco vel; er is niet altijd één oplossing en de mogelijkheden om de mobiliteit voor je bedrijf en medewerkers in te richten kan veel meer inhouden. Een mobiliteitskaart bijvoorbeeld, of een e-bike.  

Leasevormen en financiële keuzes
Men heeft het vaak over ‘een auto leasen’. De grootste verschillen tussen de verschillende leasevormen hangen vooral samen met het eigenaarschap. Bij operationele leasing denk je niet direct aan het kopen van een auto. Die krijg je in bruikleen. Bij Financial lease ben je vanaf dag 1 wel eigenaar van de auto die je least.

Operational lease kun je het nog het beste vergelijken met huren; de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij en er wordt maandelijks betaald voor het gebruik. Welke vorm en specifieke bijvormen er nog meer zijn, leggen onze matchmakers je graag uit.

Een andere factor die we met regelmaat in onze praktijk ter overweging brengen, is dat leasing je in staat stelt om geld in je bedrijf te houden (iets wat minder van toepassing is als je (een) auto(‘s) zakelijk direct gaat aankopen. Bij vergroening van het wagenpark en keuze voor elektrische auto’s, zal je ervaren dat elektrische auto’s qua investering veel duurder zijn. Mogelijk wordt leasing dan nog interessanter.

Kopen of leasen – wat past bij je bedrijf?
Dat deze vraag zich dus niet eenduidig laat beantwoorden is duidelijk. Ons team van ervaren professionals denkt graag met je mee om samen met jou de beste passende mobiliteitsoplossing te vinden.

Leg je lease- of mobiliteitsvraagstuk voor aan ons team en kom in contact!

Direct contact