< naar nieuwsoverzicht

Autonieuws van Riemersma Leasing

Regelmatig verzamelen wij een aantal nieuwsberichten over elektrische auto’s.

Concept car Vision T een nieuwe Hyundai SUV. De concept car Vision T is een voorbode van een plug-in hybride-SUV die de ecovriendelijke geëlektrificeerde familie van Hyundai nog verder zal versterken.

Sinds 1 juli heeft de Suzuki S-Cross er een nieuwe efficiënte aandrijflijn bij: de Suzuki S-Cross Smart Hybrid. De 1,4 liter Boosterjet turbobenzinemotor levert nu 95 kW (129 pk) en wordt bijgestaan door een geïntegreerde startmotor (ISG) die zijn kracht haalt uit een 48V lithium-ion accu. De 10 kW (14 pk) sterke ISG fungeert als generator en startmotor en ondersteunt de benzinemotor tijdens het accelereren. Het maximumkoppel neemt toe tot 235 Nm en is bij een lager toerental beschikbaar dan voorheen.

De Jaguar I‑PACE – ’s werelds eerste premium 100% elektrische performance-SUV – is nu sneller op te laden en heeft een nieuw, intuïtief te bedienen infotainmentsysteem. De I‑PACE is daarmee op alle fronten gebruiksvriendelijker. De Jaguar I‑PACE is per direct verkrijgbaar. Prijzen maakt Jaguar binnenkort bekend.

De verbeterde Ford Focus, voorzien van een brandstofefficiënte geëlektrificeerde EcoBoost Hybrid-aandrijflijn, is nu te bestellen. Geavanceerde 48-volt mild hybride technologie zorgt ervoor dat de nieuwe Focus 1.0-liter EcoBoost Hybrid een vermogen levert tot 155 pk, met 115 g/km CO2-emissie (WLTP). Dat is een zeventien procent lager verbruik vergeleken met de uitgaande combinatie van een 150 pk 1.5-liter EcoBoost benzinemotor.

‘Citroën goes Ëlectric for all’ met de lancering van zes geëlektrificeerde modellen in 2020. De nieuwe, 100% elektrische Citroën ë-C4 zet het elektrische offensief voort. Citroën en C-segment modellen kennen een rijke historie, al sinds de eerste C4 uit 1928. In dit kader speelt ook de GS een grote rol in de geschiedenis van Citroën, die in 1971 werd verkozen tot ‘Car of the Year’ en dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Elektrisch en emissievrij,  dat is de volledig nieuwe Opel Mokka. De nieuwe Mokka is 12,5 cm korter dan zijn voorganger, maar heeft een fractioneel langere wielbasis (+2 mm). De auto biedt vijf zitplaatsen en een bagageruimte (350 liter) die vergelijkbaar is met die van zijn voorganger. De productie van de nieuwe Mokka vangt aan in het vierde kwartaal van 2020. De levering aan klanten start begin 2021.

Wil je inzicht krijgen welke elektrische auto perfect past bij jouw wensen! Om je objectief te kunnen adviseren hebben we met onze specialisten een online keuzehulp ontwikkeld. We noemen hem de EV-Simulator. Check de EV-Simulatir