Bent u een Nederbelg?

Fiscaal

< naar nieuwsoverzicht

Bent u een Nederbelg?

Nederlandse ondernemers die privé in België wonen kunnen fors op hun autokosten besparen. Dankzij RiemesmaLeasing in samenwerking met Executive Car Lease & Renting (ECLR) zij IC®-Netto operational lease voor Nederbelgen.

ECLR is reeds jarenlang een aanbieder van specialistische grens-overschrijdende leaseoplossingen in de Benelux.

Volgens de Europese wetgeving dient iemand te rijden in een auto die gekentekend is in het land waar hij woonachtig is. Als ondernemer wenst u echter de kosten in uw Nederlandse onderneming te laten vallen. Dit is mogelijk door middel van IC®-Netto operational lease voor Nederbelgen. Door verschillen in regelgeving tussen Nederland en België biedt IC®-Netto operational lease voor Nederbelgen bovendien een aanzienlijk financieel voordeel.
Nederland belast, middels BPM, de auto bij inschrijving op Nederlands kenteken. België daarentegen beperkt de BTW-aftrek op zakenauto’s, ook voor buitenlandse ondernemers. Door uw zakenauto op Belgisch kenteken te leasen in Nederland, combineert u beide regelingen :

  • De auto wordt ingeschreven op Belgisch kenteken, waardoor u geen Nederlandse BPM verschuldigd bent.
  • De leasing vindt plaats in Nederland, conform Nederlandse wetgeving, belast met Nederlandse volledig terugvorderbare BTW.

Waarom leasen en niet kopen?
Bij aanschaf van een auto op Belgisch kenteken kunt u slechts de helft van de (21%) BTW terugvorderden. Ook indien u als buitenlandse ondernemer de auto koopt.
Als u voor deze leaseoptie kiest sluit u een Nederlands leasecontract af, belast met Nederlandse BTW, die volledig teruggevorderd kan worden. Een direct voordeel van 10,5%.

Extra voordelen.

  • De auto wordt off-balance geleast en maximaal afgeschreven in combinatie met een interessante koopoptie.
  • Een koopoptie die zowel zakelijk als privé kan worden benut.

Bent u een Nederlandse ondernemer en hebben wij uw interesse gewekt, neem dan contact op met onze accountmanagers.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.