Wij blikken vooruit naar 2018!

Tech / Innovaties

< naar nieuwsoverzicht

Wij blikken vooruit naar 2018!

De seinen voor de economie staan op groen. 2018 wordt, evenals 2017, een jaar van economische groei volgens o.a. het CPB. De arbeidsmarkt trekt (nog harder) aan, er wordt meer geïnvesteerd door bedrijven en meer besteedt door particulieren. Er is een begrotingsoverschot in de miljoenennota en huizenprijzen rijzen weer ouderwets de pan uit. Tot zo ver de macro-economische ontwikkelingen, maar welke ontwikkelingen doen zich voor in 2018 voor de zakelijke rijder?

Afgelopen jaar viel de keuze voor het eerst sinds 2008 weer op een zakelijke auto die men het mooiste vond. Dit werd veroorzaakt door het uniforme bijtellingspercentage (22%) voor alle auto’s, met uitzondering voor de volledig elektrische voertuigen.

In de markt zien we o.a. deze barrières die bestuurders ervan weerhouden om over te stappen naar volledig elektrische auto’s:

  • Beperkte oplaadpunten
  • Beperkte actieradius
  • Hoge(re) investering volledig elektrische voertuigen
  • Beperkt aanbod in volledig elektrische auto’s

Toch worden er ten aanzien van volledig elektrisch rijden in 2018 de grootste ontwikkelingen verwacht. Enerzijds door de komst van een groter aanbod van volledig elektrische auto’s, anderzijds door de betere infrastructuur voor laadpalen,

Zo gaat bijvoorbeeld Shell, in een joint venture met diverse autofabrikanten, snellaadpunten realiseren bij tankstations in Nederland. Hierdoor is het mogelijk binnen 20 minuten de actieradius met > 250 km te vergroten. Bovendien worden er 8 nieuwe volledig elektrische auto’s verwacht in 2018 in combinatie met een actieradius > 200km, zie onderstaande tabel:

AutoActieradius
Hyundai Ionic210 km
Nissan Leaf240 km
BMW i3300 km
Tesla Model 3325 km
Opel Ampera390 km
Jaguar I-Pace400 km
Audi e-tron quattro425 km
Audi e-tron sportback450 km

De hogere investering ten opzichte van de conventionele verbrandingsmotor blijft de komende jaren nog van kracht. Daar staat tegenover dat de beschikbare subsidies en lagere operationele kosten een positief effect hebben op total cost of ownership (TCO). En wellicht zijn medewerkers bereid de werkgever tegemoet te komen in de vorm van een eigen bijdrage doordat ze profiteren van de lage bijtellingskosten. Met andere woorden, ook ten aanzien van elektrisch rijden staan de lichten op groen!

Wij wensen je een goede jaarwisseling en een gezond 2018 toe!

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.