Brandstofpas binnen- en buitenland: Let op!

Tips

< naar nieuwsoverzicht

Brandstofpas binnen- en buitenland: Let op!

Wanneer er een brandstofpas in het contract is opgenomen wordt u voorzien van een pas van Multi Tank Card (MTC). Dan zijn er twee mogelijkheden: u krijgt een brandstofpas waarmee alleen in Nederland getankt kan worden, de MTC-card. Of u krijgt een brandstofpas voor binnen- en buitenland, de MTC/DKV-pas. In het laatste geval is het van belang dat er bij het tanken goed wordt opgelet.

De MTC/DKV-pas is voorzien van twee magneetstrippen. Eén magneetstrip is voorzien van de specificaties van Multi Tank Card, de andere magneetstrip van de specificaties van DKV. De MTC/DKV-pas wordt o.a. in België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk geaccepteerd. De MTC/DKV-pas wordt uitsluitend op ‘elektronische (snelweg) stations’, te herkennen aan het DKV-logo, geaccepteerd.

Pasgebruik

Voor gebruik in Nederland gebruikt u de magneetstrip met daarboven “MultiTankCard: Use this magnetic strip only inside the Netherlands”. Indien u gebruik maakt van de DKV-magneetstrip binnen Nederland betaalt u in de meeste gevallen hogere kosten voor het tanken, vanwege het feit dat de buitenlandse adviesprijs geregistreerd wordt.

In het buitenland kunt u alleen tanken met de DKV-magneetstrip. U dient de magneetstrip met daarboven de tekst: “DKV: Use this magnetic strip only outside the Netherlands”. Door middel van het intoetsen van de pincode accordeert u de transactie.

MTC-DKV-pas

Lees hier meer over de MTC/DKV-pas.

 

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.