Test: Private Lease versus kopen

Onderzoek

< naar nieuwsoverzicht

Test: Private Lease versus kopen

De consumentenbond voerde een Private Lease onderzoek uit. Hierin werden wij niet benoemd, wat jammer is. Wij hebben namelijk de meest unieke voorwaarden.

Test | Is private lease een goed alternatief voor kopen? De Consumentenbond vergeleek aanbieders van private lease op prijzen en voorwaarden. Sommige auto’s blijken goedkoper om te leasen dan om te kopen met geleend of eigen geld, afhankelijk van uw situatie.

Keurmerk Private Lease

Wat voorop staat is dat de Consumentenbond een duidelijk advies heeft ten aanzien van Private Lease: Kies voor een aanbieder met het Keurmerk Private Lease.

Voor wie is private lease interessant?

Niet voor iedereen is Private Lease interessant, maar herkent u zich in onderstaande? Dan is Private Lease een goede optie:

  • U heeft geen of weinig spaargeld, maar u wilt graag een nieuwe auto rijden.
  • U wilt vooraf precies weten wat u maandelijks kwijt bent aan autokosten.
  • U wilt geen gedoe met onverwachte garagerekeningen en het inruilen of verkopen van de auto
  • Als senior, die moeilijk geld kan lenen, wilt u nog een aantal jaren zorgeloos en budgetteerbaar in een nieuwe auto rijden, Private Lease blijkt een uitkomst.

De meest unieke voorwaarden

In het onderzoek van de Consumentenbond komt Alphabet als goedkoopste naar voren. Wij willen graag een kanttekening maken, want Keurmerk of niet, de voorwaarden kunnen in beide gevallen sterk verschillen.

Neem nou onze aanbieding van de Peugeot 108, deze is slechts vier euro duurder dan bij de goedkoopste aanbieder, maar onze voorwaarden verschillen ook. Zie hieronder de voorwaarden zoals in de Consumentengids vermeld.

* E = echtscheiding, O1 = overlijden van één van de contractnemers, O2 = overlijden tweede contractnemer, W = werkeloosheid

Bij dezelfde looptijd en hetzelfde kilometrage is de goedkoopste aanbieder slechts vier euro goedkoper, wél hebben wij standaard een eigen bijdrage in het geval van cascoschade van slechts €135,-. Dit in tegenstelling tot de goedkoopste aanbieder met een eigen bijdrage, na verlaging, van €225,-. In geval van WA-schade betaalt u helemaal geen eigen bijdrage. Bovendien berekenen wij minder gereden kilometers tegen hetzelfde tarief als de meer gereden kilometers.

Misschien zijn wij niet de allergoedkoopste, maar we hebben de meest unieke voorwaarden, en dat is voor u zeer gunstig. Ons advies, ga niet puur op de goedkoopste prijs af, maar vergelijk appels met appels.

Lees meer over Private Lease van Riemersma
Lees het hele artikel van de Consumentenbond.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.