< naar nieuwsoverzicht

Datalek CarWise – Bericht van Riemersma Leasing

Op maandag 7 augustus jl. is een artikel in de landelijke pers verschenen over datalekken bij software leverancier CarWise. Ook Riemersma Leasing en haar klanten maken gebruik van deze software. U zult begrijpen dat ook wij onaangenaam verrast waren over dit bericht.

Ter informatie verwijzen wij u naar het nieuwsbericht dat op 7 augustus op de website van Automotive Management is gepubliceerd.

Wat betekent dit datalek voor u?

  • Alleen data van klanten met een login voor I-Wise zijn potentieel beschikbaar geweest
  • In de I-Wise database staan alleen basisgegevens leasecontracten en NAW-gegevens van de bestuurders
  • Van de bestuurders hebben wij indien bekend het adres, het e-mailadres en telefoonnummers ingevuld in de database. Het invulveld Rijbewijsnummer wordt door ons nooit ingevuld.
  • Het potentiële lek is direct hersteld en de applicatie is na een testronde weer vrijgegeven
  • Nogmaals willen wij benadrukken dat de gegevens niet op straat zijn gekomen. Hiervoor is geen enkele aanwijzing. CarWise heeft van ESET de bevestiging ontvangen dat zij geen data hebben verspreid en dat het lek wat zij hadden aangetroffen is gedicht.
  • Gebruikers van de I-Wise omgeving ontvangen veiligheidshalve nieuwe login gegevens. In de tussenliggende tijd kunt u de huidige login gegevens blijven gebruiken.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van dit bericht aanvullende vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via communicatie@riemersmaleasing.nl of via 073-850 47 50. Wij helpen u graag verder!