Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2715-riemersma-leasing-5-voordelen-van-private-lease.jpg

De 5 voordelen en gemakken van Private Lease

Geschreven door op 28-07-2022

Private Lease is de afgelopen jaren serieus in populariteit gestegen.  Sinds 2014 heeft het een enorme vlucht gekregen. Een deel van de consumenten kiest duidelijk voor betrouwbare mobiliteit in abonnementsvorm. Dat private lease zo gewild is, is niet zo vreemd. Het kent namelijk veel voordelen en gemakken voor de gebruiker. Laat je natuurlijk altijd goed voorlichten bij je keuzes (daar helpen we graag bij) en bekijk samen met ons wat het beste bij je past!

1) Geen verrassingen
De meest gehoorde en waarschijnlijk de meest gewaardeerde voordelen van private lease zit in de zekerheid en duidelijkheid. Bij private lease weet je vooraf wat je maandelijks kwijt bent aan je auto, omdat vrijwel alles binnen een vast bedrag wordt geregeld.

Onverwachte kosten aan je auto, hoge garagerekeningen of spannende gesprekken bij het aankopen of verkopen van je auto zijn verleden tijd. Je brandstof per maand betaal je zelf, andere zaken zoals onderhoud, reparatie en verzekeringen zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag.

2) Auto rijden als zelf kopen niet haalbaar is
Zelfs als je een prima inkomen hebt, is de aankoop van een auto niet zo eenvoudig. Natuurlijk zijn er zeer betaalbare tweedehands auto’s, maar een wat nieuwer en/of groter model is bij het kopen nog steeds een flinke smak geld. Als je geen spaargeld hebt, maar wel een vast inkomen, dan kan private lease een passende oplossing zijn. Zo rijd je in een goede, veilige auto en weet je maandelijks wat je kwijt bent. Zonder eenmalig een grote investering te moeten doen.

3) Altijd een (vrijwel) nieuwe auto
Een ander groot voordeel is dat je met een private lease betaalbaar in een nieuwe auto kunt rijden. Veel mensen zouden graag (eens) in een nieuwe auto rijden, vanwege alle voordelen die een nieuwe auto biedt. Als je een auto zelf moet kopen is dat voor veel mensen geen haalbare optie. Bij private lease kan het wel! Afhankelijk van de ruimte die je maandelijks hebt, kun je een nieuwe auto rijden met alle voordelen van dien.

4) Diefstal of total-loss – zo weer een auto
Bij private lease krijg je na verlies (schade/diefstal) van je auto een andere of nieuwe auto, zodat je nooit zonder vervoer komt te zitten.

5) Private Lease Keurmerk
Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een Private Leaseovereenkomst af te sluiten. Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond.

De 5 zekerheden van het Keurmerk:

  • Eerlijke voorwaarden
  • Compleet product
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • 14 dagen bedenktijd
  • Zekerheid bij klachten

Nadelen aan private lease?
Niets is altijd 100% perfect voor iedere situatie, dus ook private lease niet. Ben je bijvoorbeeld voornemens een huis te kopen en dus een hypotheek af te sluiten, dan heeft je private lease overeenkomst impact op de hoogte van jouw hypotheek en bij het afsluiten van een private lease krijg je een BKR registratie.

Overweeg je private lease, laat je dan eens informeren door onze experts. Zij kunnen gericht op basis van je situatie meedenken over de ideale aanpak EN welke auto goed bij je wensen en budget past.

Kom met ons in contact over private lease, we helpen je graag verder! 
 

Offerte aanvragen