Dieselgate, a never ending story?

Nieuws

< naar nieuwsoverzicht

Dieselgate, a never ending story?

2016 is nog maar net begonnen, maar Dieselgate lijkt ook dit jaar de autoriteiten druk bezig te houden. Onlangs klapte een medewerker van Volkswagen uit de school, waardoor er eindelijk schot in de zaak lijkt te komen.

De belangrijkste getuige in de Volkswagen-zaak heeft bevestigd dat alle werknemers en managers van de betrokken afdeling waar de manipulatie plaatsvond, daar ook van op de hoogte waren. In tegenstelling tot andere afdelingen waar slechts een enkeling op de hoogte was van de softwaremanipulatie.

Eind 2015 werden ook anderen fabrikanten onderzocht. Daar behaalden de autoriteiten tot nog toe weinig resultaat. Bij Opel werden wel opvallende bevindingen gedaan. De vervuilende Opel Zafira is na een software update opeens een stuk minder schadelijk. De beschuldigingen die door VRT zijn gemaakt aan het adres van Opel, worden tot op heden ontkent.

Ook bij Peugeot/Citroën zijn testen uitgevoerd door de technische commissie van het ministerie van milieu. Hier werd geen enkele afwijking aangetoond, wat bevestigd dat Peugeot/Citroën voldoen aan de NOx normen.

Renault komt na onderzoek met een “technisch plan”, ook al werd er geen sjoemelsoftware aangetroffen. Het plan zou dienen voor het verminderen van de uitstootwaarden van de auto’s en niets te maken hebben met sjoemelsoftware.

De vraag rest of de plannen die afgelopen week werden gepresenteerd om de fraude met uitlaatgassen tegen te gaan voldoende zijn. Of zouden technologische ontwikkelingen altijd gepaard met een vorm van sjoemelsoftware?

 

Meer over dit onderwerp:

Dieselgate, hoe erg is het? (5 oktober 2015)

VW: Tussen waarheid en leugen (2 november 2015)

VW: met een schone lei het nieuwe jaar in? (7 december 2015)

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.