Een dag als accountmanager

Over Riemersma Leasing

< naar nieuwsoverzicht

Een dag als accountmanager

Dag als_s..

Door: Patrick Kavelaars

Donderdag 06.15 uur….De wekker

Vaak start ik lekker rustig vanuit huis, maar vandaag geef ik een presentatie bij het netwerkontbijt. Dus ik sta vroeg op om op tijd te zijn, zodat ik nog even alle apparatuur kan controleren of het goed werkt. Snelheid geboden dus. Voordeel; het ontbijt thuis kan ik overslaan.

07.45 uur…Netwerkontbijt

Alles werkt. Met 21 personen starten we met een heerlijk ontbijt. Iedereen geeft een pitch. Daarna hebben we wat tijd te onderzoeken of we van elkaars netwerk gebruik kunnen en mogen maken. Dan is het mijn beurt. Natuurlijk, ik heb te weinig tijd om alles over mezelf en over Riemersma Leasing te vertellen. Toch geloof ik dat mijn case het publiek overtuigt dat leasen echt anders kan.

Yes! De reacties na de presentatie zijn leuk en goed. Ik krijg te horen dat het nu duidelijk is dat Riemersma Leasing echt alle operationele mobiliteitszorgen uit handen kan nemen van een organisatie. Ik ben tevreden. Op het eind krijg ik nog wat bruikbare presentatietips. Nu snel door naar mijn volgende afspraak.

11.00 uur…New Businessgesprek.

De focus van mijn functie ligt op new business. De afspraken maak ik meestal zelf, doordat ik weet met wie ik dan praat kan ik me beter voorbereiden.

Vandaag heb ik een afspraak met een HRM Manager. Onder het genot van een kopje koffie en thee vertelt ze over het bedrijf, haar functie en hoe ze op dit moment omgaan met mobiliteit. In het kort vertel ik over Riemersma Leasing. Veel belangrijker zijn de mogelijkheden die ik haar kan bieden om haar te ontzorgen. Het grootste probleem is de tijd die ze besteedt aan het wagenpark. Ze is zeer geïnteresseerd en we maken een vervolgafspraak. Mooi! Een leuk en open gesprek. Eerlijk is eerlijk; soms verloopt het wel anders.

Om 12.30 uur sta ik weer buiten. Tijd voor lunch.

14.00 uur…Presenteren voorstel.

Onderweg naar mijn afspraak bel ik snel even met de binnendienst op kantoor, om een offerte door te nemen. Ze hebben nog goed nieuws over een eerdere offerte, kan ik die morgen meteen behandelen.

Mijn voorstel om verborgen mobiliteitskosten inzichtelijk te maken valt in goede aard. Ik laat zien dat een goede autoregeling kan bijdragen de doelstellingen van het bedrijf te bereiken. Zo haal ik de opdracht binnen een plan van aanpak te maken. De stap van prospect naar klant is weer dichterbij.

16.00 uur…Weer thuis.

Thuis lees en beantwoord ik mijn mail, werk ik in het CRM mijn administratie bij en ik bereid me voor op de volgende dag. Morgenvroeg heb ik nog een new business afspraak en vervolgens heb ik de middag geblokt voor het maken van nieuwe afspraken.

18:00 uur… Ontspanning

Even ontspannen met een avondje tennis en kleine borrel. Een mooie afsluiting van een goede dag.

 

Zie jij deze dag wel zitten? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.