Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
3225-bmw123.png

Elektrisch autonieuws augustus 2021; de laatste ontwikkelingen

Geschreven door op 16-08-2021

We maken regelmatig een overzicht van nieuwsberichten omtrent elektrische auto’s van de afgelopen maand.

BMW
BMW legt de lat opnieuw hoger als het gaat om rijplezier in auto’s met een volledig elektrische aandrijflijn. De BMW iX3 heeft een ingrijpende update ondergaan waarbij het sportieve karakter van de 210 kW (286 pk) en 400 Nm sterke Sports Activity Vehicle (SAV) nog sterker wordt benadrukt. Bovendien is de BMW iX3 standaard voorzien van het M Sportpakket. De BMW iX3 is leverbaar voor een consumentenadvies prijs vanaf € 69.000,-.

Hyundai’s waterstoftruck XCIENT Fuel Cell gaat medio 2023 in Californië de weg op.
Hyundai brengt zijn nieuwste waterstoftruck op de weg in Californië. Dat gebeurt in het kader van twee door de Californische overheid bekostigde projecten om de luchtkwaliteit te verbeteren. De demonstratiemodellen die Hyundai naar de Verenigde Staten overbrengt, zijn ontwikkeld op basis van de zware XCIENT Fuel Cell-truck – ’s werelds eerste in serie geproduceerde waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagen met brandstofceltechnologie.

Ford Mustang Mach-E
De nieuwste elektrische Ford, de Mustang Mach-E, heeft een GUINNESS WORLD RECORD™ gevestigd, nadat de auto in een reis tussen John O'Groats en Land's End heeft bewezen ultra-efficiënt te zijn. Het record is toegekend voor het laagste energieverbruik met een elektrische auto. Aan de hand van onafhankelijk geverifieerde gegevens is aangetoond dat de Ford Mustang Mach-E meer dan 10 kilometer per kilowattuur (kWh) heeft afgelegd. Met een netto beschikbare batterijcapaciteit van 88 kWh komt de bereikte efficiëntie neer op een actieradius van ruim 800 kilometer.

Opel
Opel gaat volledig elektrisch. Vanaf 2028 produceert de Duitse autofabrikant louter nog volledig elektrische modellen voor de Europese markt. Opel keert daarnaast ook terug op de grootste automarkt ter wereld – China - maar wel puur als volledig elektrisch automerk. Tot slot heeft Opel ook heugelijk nieuws voor de Opel-fans: de Manta keert terug in de line-up, maar dan wel volledig elektrisch.

Renault
Het merk Renault bevestigt dat het aanwezig zal zijn op IAA MOBILITY MÜNCHEN 2021, dat van 6 tot 12 september 2021 plaatsvindt in Messe München. Het programma van deze editie 2021 is rijk gevuld met een nieuwe auto die als wereldpremière wordt voorgesteld: de nieuwe 100% elektrische Renault Megane E-tech electric.  

Waarom Riemersma