Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
3019-riemersma-leasing-elektrisch-autonieuws-citroen-e-jumpy_banner.jpg

Elektrisch autonieuws juli 2021; de laatste ontwikkelingen

Geschreven door op 14-07-2021

We maken regelmatig een overzicht van nieuwsberichten omtrent elektrische auto’s van de afgelopen maand.

Renault MEGANE eVision

De MEGANE eVision conceptcar werd onthuld tijdens Renault eWays: The Challenge towards Zero Emissions. Hiermee kondigde Renault het eerste volledig elektrische model voor het C-segment aan. Het betreft de Renault MEGANE E-TECH Electric waarmee het aanbod van volledig elektrische personenauto’s – bestaande uit de Renault TWINGO E-TECH Electric voor het A-segment en de bestseller Renault ZOE voor het B-segment – verder wordt uitgebreid.

Nieuwe Opel Astra
De Opel Astra van de volgende generatie zal begin 2022 verkrijgbaar zijn als dynamische vijfdeurs hatchback en als veelzijdige Sports Tourer station wagon. Daarmee zet Opel zijn productoffensief voort en geeft het een aanzienlijke impuls aan de elektrificatie van de gehele productportefeuille van het merk. De productie start dit jaar in de fabriek in Rüsselsheim.

Citroën ë-Jumpy Hydrogen
Sinds 2018 innoveert Citroën continu om mee te gaan in de maatschappelijke ontwikkelingen en om het ondernemers gemakkelijker te maken om hun werk op verantwoorde wijze te doen. Om te beantwoorden aan nieuwe behoeften op sociaal en duurzaamheidsgebied introduceert Citroën de ë-Jumpy Hydrogen. Deze elektrische auto haalt zijn energie uit waterstof. Met de combinatie van brandstofcel en batterijen biedt de ë-Jumpy Hydrogen het beste van beide technologieën. Daarmee heeft Citroën een compleet elektrisch aangedreven modellenaanbod op de markt voor lichte bedrijfswagens.

Volkswagen e-Crafter
Volkswagen Bedrijfswagen introduceert emissievrij rolstoelvervoer in samenwerking met de twee ombouwspecialisten VDL Bus Venlo en Tribus. Door de elektrische aandrijving rijdt de e-Crafter fluisterstil en is hij welkom in elke milieuzone. Met een actieradius van 115 kilometer (WLTP) is de e-Crafter rolstoelbus uitermate geschikt voor gebruik in een stedelijke omgeving. De e-Crafter rolstoelbus is geschikt voor snelladen(40kW): een lege accu is binnen een uur volledig te laden.

MINI Vision Urbanaut
Met de virtuele MINI Vision Urbanaut presenteerde MINI in november 2020 een geheel nieuwe kijk op mobiliteit en een innovatieve visie op gebruik van ruimte. Nu onthult BMW Group een fysiek model van de auto, waarmee het publiek uitgebreider kennis kan maken met het ruimtelijke concept en de duurzame materialen. Het model beleefde zijn wereldpremière op 1 juli 2021 bij de DLD Summer conferentie in München.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s gaan razendsnel. Heb jij plannen om elektrisch te gaan rijden of wil je je wagenpark elektrificeren? Plan een adviesgesprek in met mij (Patrick Kavelaars, EV-expert bij Riemersma Leasing). Ik zal je helpen bij het beantwoorden van al je vragen.