Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2767-riemersma-leasing-elektrisch-op-wintersportvakantie.jpg

“Elektrisch” op wintersportvakantie?

Veel winstersportliefhebbers kijken er alweer naar uit: De wintersportvakantie!!

Waar we eerder in ons blog al aandacht besteedden aan de misvattingen rondom reizen en vakanties met een elektrische auto’s, is er nu toch nog steeds koudwatervrees over een wintersportvakantie met een elektrische auto.

Is dat terecht of niet?

De markt en ontwikkelingen binnen elektrisch rijden staat niet stil. Niet in Nederland, maar ook in het buitenland niet. Zo is bijvoorbeeld Noorwegen absolute koploper als het aankomt op infrastructuur voor elektrische rijders. In Duitsland is het streven om elke dertig tot honderd kilometer een snellader te plaatsen.

Elektrisch op vakantie is dus geen punt, al ga je natuurlijk wel graag voorbereid op weg. Daarom in dit blog in ontspannen vakantiesferen: Tips voor een goed voorbereide ‘elektrische’ autovakantie! 

 

Elektrisch autorijden is nog steeds autorijden 
Daarmee bedoelen we dat alle zaken die normaal opgaan voor een autovakantie, ook nu gewoon je houvast zijn.

Wat doe je normaal gesproken om lekker te kunnen starten? Denk aan de praktische zaken als:

De regels binnen je vakantieland checken, maar ook eventuele bijzonderheden die onderweg kunnen plaatsvinden (wegwerkzaamheden bijvoorbeeld).
Technische check van je auto, de bandenspanning, winterbanden …
Alles voor een comfortabele reis; van entertainment voor de kids tot een verbandtrommel en flesjes water bij panne.
 

Check je laadopties vooraf 
Als je niet zo van het plannen bent en liever flexibel op reis gaat, kom je er ook prima. OOK als je elektrisch rijdt en dus af en toe op zoek moet naar een laadpunt voor je auto.

De laadopties en de dekkingsgraad daarvan zijn de afgelopen jaren dan ook sterk gegroeid, in en buiten Nederland. Daar kun je dus prima je route op afstemmen zodat je vooraf bedenkt en bepaalt waar je ongeveer wilt stoppen voor een break en laadmoment.

Niet zo van het plannen? Gebruik dan een handige app om laadpunten in je buurt te checken en pas daar je route op aan als je er bent. De meest gebruikte applicaties en websites zijn: Laadpas.com, Newmotion.com Oplaadpalen.nl

Heb je wel liever wat meer structuur, dan helpt een app je ook bij het bepalen van de laadpunten langs jouw globale route.

 

Houd rekening met verschillen 
Net als bij een traditionele autovakantie, kom je soms voor verrassingen te staan.

File, pech of bijvoorbeeld een wat tragere laadpaal, drukte bij de laadstations of een betaalsysteem waar je even aan moet wennen.

Als je graag goed voorbereid bent, kun je vooraf checken bij welke laadpunten je terecht kunt en hoe ze werken – zo vind je snel je weg. En loopt er toch wat anders dan gedacht; go with the flow, het is immers vakantie!

Graag op de hoogte blijven van het “elektrisch”autonieuws meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief