< naar nieuwsoverzicht

Elektrisch rijden: ben jij klaar voor de test?

Neem de proef op de som en test de nieuwste Nissan LEAF N-Connecta!

Als zakelijk rijder heb je je vast al eens afgevraagd of elektrisch rijden een realistische optie voor je is. Hoe zal het opladen bevallen? Heeft een elektrische auto het vermogen dat je gewend bent? En rijdt het plezierig?

De enige manier om deze vraag te beantwoorden is om dit te testen. Wij willen je laten ervaren wat elektrisch rijden in de praktijk voor je betekent. Daarom benaderden wij Nissan voor een samenwerking. Nissan laat je graag kennismaken met de Nissan LEAF N-Connecta.

Het splinternieuwe model is gebouwd volgens de nieuwste technologieën, heeft meer vermogen en meer rijbereik.

Meld je aan voor de test

Ben je benieuwd naar het rijplezier van elektrisch rijden? Meld je aan voor een test en ervaar hoe elektrisch rijden je bevalt. We gaan uit van zo’n 3 testdagen per bestuurder.

De testperiode start op dinsdag 24 april a.s. en eindigt op 14 juni. Deel daarna je ervaring met ons, we zijn erg benieuwd!

Er is veel belangstelling voor de test: binnen een week was de oorspronkelijke periode al volgepland en ook de verlengingsperiode is vol. Wil je niet wachten op een volgende gelegenheid? Neem dan contact op met Bobby, Kevin of Jamie via verkoop@riemersmaleasing.nl of via 073-850 4750.

Ervaringen van bestuurders

De eerste periode is afgerond en de reviews komen binnen, hieronder vind je een samenvatting:

“Als wagenparkbeheerder heb ik de Nissan LEAF mogen gebruiken. Ik heb pas een benzine auto besteld, maar wanneer ik vooraf had geweten dat de Nissan LEAF zo fantastisch zou rijden dan had ik deze aangeschaft. Het rijcomfort is echt geweldig, een 10! Alle opties geven een gevoel van veiligheid en een hoog comfort. De acceleratie is perfect, ik kan geen nadeel benoemen. Het is heerlijk rustig rijden. Ook het laden is erg gemakkelijk. Het enige nadeel is dat je de auto niet mee op vakantie kan nemen vanwege de actieradius. Ik ben zeer verrast door deze uitkomst en zou eenieder de Nissan LEAF aanraden”. Review door Marti, wagenparkbeheerder. 

“Het testen van de Nissan LEAF was een leuke ervaring: met name het rijcomfort. De auto rijdt soepel, trekt snel op maar ook het interieur en exterieur vind ik goed vormgegeven! Het is wennen dat je bewuster moet omgaan met het aantal kilometers dat je nog kunt rijden. Bedankt voor het testen!” Review door Astrid, wagenparkbeheerder.

“It’s a great car. Loved to drive it! But due to the current range, it’s not just for me (yet). I would like to thank Riemersma Leasing and Nissan Nedeland for making this possible. They really gave me the opportunity to fully experience driving the new and amazing Nissan LEAF! I really recommend the car.” Review door Jean-Pierre;  Jean-Pierre heeft zelfs een blog gewijd aan de testperiode

“Bij Riemersma Leasing hebben ze inmiddels wel door dat ik niet van de auto’s en het autorijden ben. Maar een nieuwe Nissan LEAF testen vond ik meteen prima. Guess what, ik heb er geen kilometer in gereden. Wel kilometers in gezweefd. Wat een geweldige auto!” Review door Ingrid, wagenparkbeheerder

“Ik heb afgelopen weekend, 9 en 10 juni, de Nissan Leaf N-Connecta mogen lenen van Riemersma Leasing. Ik ben overigens leaserijder en leg zo’n 35.000 km per jaar af.

De auto
Dit is een volledig elektrische auto. Met alles erop en eraan: camera voor en achter, sensoren links en rechts, aanwezigheid in dode hoek detectie enzovoorts. De auto rijdt super. Heel stil (uiteraard), het enige wat je hoort is het afrolgeluid van de banden en wat windgeruis bij hogere snelheid. Geen haperingen, heel soepel. Eigenlijk rijd je ‘m met één pedaal. Als je het “gas”pedaal snel loslaat, remt ‘ie ook meteen. Binnen een halfuur weet je niet beter. Voordeel: een elektrische auto kan niet afslaan…

Verbruik
Het energieverbruik van de auto hangt nogal af van je snelheid, is eigenlijk logisch.
Bij accu 100% geladen geeft de bereikmeter zo’n 260 km aan. Als je op de snelweg rijdt met meer dan 100 km/u, dan kom je zo rond de 200 km ver. Als je op de binnenwegen of in de stad rijdt, met 80 km/u of minder, dan kom je zeker verder dan 300 km. Bij een openbaar laadpunt laden van 10% naar 100% duurt zo’n 4 uur, volgens de laadpaal. Ik ben er niet bij blijven staan… Een snellaadpunt (FastNed bijvoorbeeld) heeft volgens internet zo’n 20 minuten nodig. Heb ik niet uitgeprobeerd, ik had de auto maar 2 dagen.

Gebruik
Ik was dit weekend in twee steden. In de eerste was de dichtstbijzijnde laadpaal bezet door een auto die aan het laden was en door een sportauto van ergens uit de vorige eeuw. Die had een parkeerplek gevonden en stond daar het hele weekend. De volgende paal opgezocht. Daar kon ik laden, wel ruim 10 minuten lopen naar huis. In de tweede stad was de dichtstbijzijnde paal bijna om de hoek. Bezet met 2 ladende auto’s. De volgende. Idem. De volgende. Vrij! Wel 25 minuten lopen naar huis en de volgende ochtend vroeg weer 25 minuten, want ik moest er wel mee naar mijn werk. Als je thuis kunt laden, heb je die wandeltochten natuurlijk niet.
Is er een app of functie op de navigatie die niet alleen de laadpalen laat zien, maar ook de vrije laadpunten? Nederland is, naar mijn idee, nog niet klaar om massaal over te gaan op de elektrische auto. Belangrijkste punten: beschikbaarheid van laadpunten en laadtijd. Voor mij was het in elk geval een fijne en nuttige ervaring!” Review door Martin, bestuurder

Voorwaarden

We snappen dat iedereen in deze prachtige Nissan wil rijden, maar er zijn ook enkele voorwaarden:

  • Je mag 3 testdagen rijden in de Nissan als je je mobiliteitszaken regelt met Riemersma Leasing of als je in één van onze leaseauto’s rijdt.
  • De testperiode en het afleveren & ophalen van de auto wordt in overleg met Riemersma Leasing bepaald.
  • Het gebruik van de Nissan LEAF N-Connecta is kosteloos; wij stellen een laadpas beschikbaar en betalen de oplaadkosten.
  • In geval van niet verhaalbare schade geldt een eigen risico van 135 euro.
  • Als tegenprestatie voor het gebruik van de auto vragen we de bestuurder om zijn/haar ervaringen én een foto van de auto te delen op onze social media kanalen met de hashtags #Riemersmaleasing #wishesbeyondwheels #ElectrifyTheWorld #SimplyAmazing. Na je aanmelding sturen we je hierover een e-mail.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Bobby, Kevin of Jamie via verkoop@riemersmaleasing.nl of via 073-850 4750. Zij helpen je graag verder!