Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2717-riemersma-leasing-ev-test-ds3-crossback-e-tense.jpg

EV-test: DS3 Crossback E-tense

Geschreven door op 14-06-2021

Het voordeel van EV-specialist zijn bij Riemersma Leasing is dat je regelmatig een volledig elektrische auto mag uitproberen en je mening erover mag geven. Deze keer is de DS3 Crossback E-tense aan de beurt. De DS3 Crossback e-tense is de eerste elektrische auto van DS. En zoals het DS betaamt is ook deze uitvoering een tikkeltje eigenwijs. Dit wordt vooral gekenmerkt door het karakteristieke uiterlijk van zowel het exterieur als het interieur. Vooral in de auto vallen voor mij de goede stoelen en de lekkere hoge zit in de smaak. Het dashboard is fraai met leer bekleed en het hele interieur heeft een luxe en creatieve uitstraling.

Typisch DS zijn de kleine onhandigheidjes die je aantreft. Bijvoorbeeld de bediening van de ramen die in het middenconsole zitten. Eerlijk is eerlijk als je een tijdje met deze auto rijdt dan wen je daar ook wel weer snel aan.

Wat mij na enkele kilometers opvalt is hoe opvallend stil deze auto is. Samen met de prima wegligging, de comfortabele vering en de mogelijkheid van een pittige rijstijl, geeft het je bij alles het gevoel dat je iets bijzonders rijdt. Daardoor is de DS3 e-tense vooral een fijne reisauto. Volgens de WLTP heeft de business uitvoering, welke ik heb gereden, een actieradius van 320 kilometers.

Werkelijk realiseerde ik een circa 250/260 op een lading. Dat is een stuk minder, maar ik heb op geen enkel moment last gehad van de zo bekende “range anxiety”. Deze DS3 het voordeel dat je lekker snel kan laden. Met 3-fase en 11kW laad je de auto binnen 5 uur helemaal op. En voor onderweg kan je de accu met 100 kW snelladen.

Overigens zijn er nog enkele van DS3 Crossback e-Tense leverbaar met een bijtelling van 8%!! En ik kijk weer uit naar de volgende elektrische auto!

Patrick Kavelaars

Riemersma Leasing

Wil je meer informatie over elektrisch rijden en/of de transitie van je wagenpark naar elektrisch?

Contact opnemen met mij mag altijd: p.kavelaars@riemersmaleasing.nl  06-54352945