Franse verkeersboetes nu ook op Nederlandse mat

FiscaalTips

< naar nieuwsoverzicht

Franse verkeersboetes nu ook op Nederlandse mat

Nederlandse automobilisten die in Frankrijk zijn geflitst of een andere verkeersovertreding hebben begaan, krijgen vanaf nu een boete van de Franse justitie thuisgestuurd. Omgekeerd geldt hetzelfde. Franse automobilisten die in Nederland een verkeersovertreding begaan, kunnen daarvoor een Nederlandse boete op de deurmat vinden.

Dit is mogelijk omdat Frankrijk en Nederland onlangs hun kentekenregister voor elkaar hebben opengesteld. Frankrijk kan het Nederlandse register raadplegen om Nederlandse verkeersovertreders te achterhalen als alleen het kenteken bekend is. Het CJIB kan hetzelfde doen met geflitste Franse kentekens. Met Duitsland, België en Zwitserland worden al langer kentekengegevens uitgewisseld.

Informatie
Wie een Franse boete ontvangt en informatie wil over mogelijkheden om in beroep te gaan of over de betaling, kan contact opnemen met Antai, de instantie die de boetes int. Telefoonnummer: +33 1 77 68 66 11, internet www.antai.gouv.fr/nl. De site is in het Nederlands.

Hoge Boetes
Verkeersboetes in Frankrijk zijn hoger dan in Nederland. Veel boetes kunnen oplopen tot €750,00. Dat geldt bijvoorbeeld voor te hard rijden buiten de bebouwde kom, voor door rood rijden, een inhaalverbod overtreden, handsfree bellen of geen gordel dragen. Voor veel overtredingen zijn de minimumboetes €135,00.

Reden voor ons om u als vakantievierende automobilist extra te waarschuwen!

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.