Hagelschade

Onderzoek

< naar nieuwsoverzicht

Hagelschade

Eind augustus trok er een hevige hagelbui over Nederland. In totaal zijn er wel duizenden hagelschademeldingen geweest. Onze samenwerking met Care Autoschade blijkt dan in zo’n geval van groot belang. Hoe Care Autoschade met deze gevallen omgaat lees je hier.

Bij Care Autoschade treedt het hagelcalamiteitendraaiboek in werking zodra er ergens een hevige hagelbui valt. Binnen enkele dagen zijn er dankzij dit draaiboek een viertal hagelcentra volledig operationeel om de schades op te vangen.

Het hagelcalamiteitendraaiboek houdt concreet in dat er binnen 48 uur gespecialiseerde hagelteams operationeel zijn op locaties in Nederland die zich enkel bezig houdt met de hagelschades. Dankzij deze hagelteams wordt het reguliere schadeherstelproces niet verstoord en worden de hagelschades vakkundig en snel gerepareerd.

In Den Bosch, Breda, Arnhem en Wijchen draaien de hagelcentra op volle toeren. Het  werkaanbod bleek echter van dermate grootte dat er inmiddels een tweede hal (1.600 vierkante meter) in Arnhem operationeel is om alle hagelschadegevallen te kunnen afhandelen.

“We hebben ondertussen zeker zo’n 1.500 gevallen van hagelschade binnen en er komen nog dagelijks nieuwe meldingen binnen”, zegt Remco Luchtmeijer, operational manager bij de keten. Om de grote werkstroom aan hagelschade snel en efficiënt te kunnen afhandelen heeft Care Autoschade, naast haar eigen team van specialisten zo’n 20 tot 25 extra medewerkers aangetrokken, gespecialiseerd in uitdeuken zonder spuiten.

Vanuit het centrale call center worden de afspraken met de klanten ingepland en georganiseerd. Care Autoschade heeft vervangend vervoer voor de hagelschadeklanten geregeld gedurende het herstel.

CARE

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.