In de winter 20% meer auto-inbraken

Onderzoek

< naar nieuwsoverzicht

In de winter 20% meer auto-inbraken

Automobilisten hebben na het ingaan van de wintertijd maar liefst 20 procent meer kans om slachtoffer te worden van een auto-inbraak. Dat blijkt uit een analyse van schadecijfers van Carglass over de afgelopen tien jaar.

Ingeslagen zijruiten
Volgens Carglass worden in de maanden november t/m maart 20 procent meer zijruiten ingeslagen dan in de rest van het jaar. Oorzaak is dat dieven tijdens de langere nachten meer tijd hebben om ongezien toe te slaan. In Noord-Holland is de kans op auto-inbraak het grootst, gevolgd door Utrecht en Zuid Holland. In Drenthe, Zeeland en Friesland is de kans op autokraak het kleinst.

Bluetooth
Carglass signaleert dat het dievengilde steeds inventiever wordt. Zo wordt bluetooth gebruikt bij het lokaliseren van kostbaarheden in auto’s zoals telefoons, tablets en laptops. Verder zijn automobilisten zich niet bewust van het feit dat criminelen zonder braakschade auto’s kunnen openen. Autokrakers wachten totdat een automobilist de auto op afstand vergrendelt. Het signaal wordt opgepikt met een speciale ontvanger en met het opgevangen signaal kan de auto worden geopend.

Bron: Autoschadeportaal

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.