Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2636-riemersma-leasing-zakelijk-leasen-shortlease_banner.jpg

Je nieuwe auto kiezen; waar let je nu echt op?

Geschreven door op 07-05-2020

Iedereen die overweegt een nieuwe of andere auto te kopen of te leasen, staat voor de keuze. Welke auto past bij me? Wat vind ik mooi en wat vind ik belangrijk? Hoewel je als leaserijder wat beperkter bent in je keuzes (het aanbod is iets beperkter door de categorie waarin je een auto mag zoeken), is het nog steeds een keuze die je slim moet maken; je zit immers enige tijd aan de auto vast!

We zetten een aantal overwegingen op een rij die je bij het kiezen van een leaseauto kunnen helpen. 

  1.  Welk merk past bij mij?

Wanneer het bedrijf waarvoor je werkt een merkbeleid voert, kan het zijn dat dit helemaal geen optie is. Maar wanneer je wel een (mate van) vrije keuze hebt, is dit vaak al een bepalende eerste stap. Niet iedereen staat open voor elk merk, of is juist erg merk gebonden door bijvoorbeeld goede vorige ervaringen.

Ga hierbij vooral ook af op je gevoel en maak proefritten! Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar je gevoel kan boekdelen spreken. Geef anderzijds ook elk merk de kans om zich te presenteren. Er kan in jaren veel veranderen in het rijcomfort dat een merk of model je te bieden heeft! 

2.      Welke opties vind ik belangrijk?

Wanneer het op opties aankomt, kun je de afgelopen jaren steeds meer en breder kiezen. Veel opties zijn vooral gericht op het rijcomfort, maar kunnen zeker voor de leaserijder die veel op de weg zit, een groot verschil maken. Maak voor jezelf een afweging welke opties je absolute must-haves vindt en welke je graag zou willen. Vervolgens kun je dan gaan kijken, vergelijken, uitproberen en natuurlijk het financiële plaatje op een rij zetten.

3.      Met welke situatie moet ik rekening houden?

Vanzelfsprekend kan je gezinssituatie of hobby van belang zijn bij de keuze voor je auto. Aan de andere kant zijn modellen binnen een categorie redelijk vergelijkbaar en zijn zaken als ruimtegebruik en type auto redelijk gelijk. Toch kan het zijn dat je voor bepaalde hobby’s of een groot gezin op zoek gaat naar specifieke zaken in het ruimtegebruik, verdeling van zitplaatsen of aanpasbaarheid van ruimte.

4.      Welk budget wil en kan ik maandelijks besteden aan mijn auto?

Hoewel je als leaserijder natuurlijk met een ander financieel plaatje te maken hebt als een particuliere rijder, heb je nog steeds veel invloed op de mate van bijtelling per maand. Je kiest dus tot op zekere hoogte vooral zelf hoeveel je wilt betalen.

De opties die we hiervoor noemden zijn daarin van invloed, maar ook het merk en model ‘an sich’ spelen een rol.

Uiteindelijk valt hierin natuurlijk alles samen. Je zoekt een match, net als bij elke auto, tussen wat je een vereiste vindt, wat je een nice-to-have vindt en de budgettaire ruimte die je hiervoor beschikbaar hebt of wilt stellen.

De beste overtuigingskracht heeft nog altijd het ervaren: Plan een proefrit en voel zelf hoe een auto rijdt.