< naar nieuwsoverzicht

Letselschade advies voor bestuurders én werkgevers

Riemersma Leasing werkt voor advies en begeleiding bij letselschade prettig samen met Mooyman & Partners. Dit bureau verleent juridische hulp aan slachtoffers bij het vaststellen en regelen van letselschades en het verhaalt (loon)schades namens werkgevers. Arno Mooyman vertelt wat zij kunnen betekenen voor werknemers én werkgevers.

Niet louter claimen, maar helpen

Aan letselschade kleeft nogal eens een onprettig Amerikaans imago. Ten onrechte, volgens Arno Mooyman. “Omdat het sociale vangnet door politieke ontwikkelingen steeds kleiner wordt, komt onze primaire taak om informatie te verschaffen en klanten te helpen om dat te krijgen waarop zij simpelweg recht hebben juist méér tot haar recht. Letselschade is de schade die je lijdt door een voorval waarvoor een ander aansprakelijk is en waardoor je gewond bent geraakt. Dit geldt óók als er sprake is van kortdurende klachten! Denk aan de eigen bijdrage van de ziektekosten, aan inkomensschade, aan de kosten van hulp in de huishouding en eventueel aan smartengeld. Het kan zowel om materiële als om immateriële schade gaan.”

Advies aan werkgevers: maak gebruik van je vorderingsrecht

Als er iemand aansprakelijk is voor het opgelopen letsel, kan het slachtoffer de veroorzaker of diens verzekeraar aanspreken voor vergoeding van de schade. Dat is doorgaans een complexe en emotioneel belastende procedure en dan is het inwinnen van deskundig advies verstandig.  “Wij bestaan 18 jaar en wij hebben vierentwintig mensen aan het werk, waaronder twaalf juristen. Dat maakt ons tot een serieuze, ervaren en grote partij”, vertelt Mooyman. “Werkgevers kunnen zelf hun schade verhalen, zij het vrij beperkt. Zij hebben een eigen vorderingsrecht. Dat heet ‘regres’ en dan gaat het om vergoeding van netto loon en van zo nodig de re-integratiekosten. Veel werkgevers weten dat niet en zijn er ook niet goed in. Wij zijn dat wel. Hiermee kunnen wij veel klanten van Riemersma Leasing veel geld besparen. Voor werkgevers is het echt belangrijk om dit te onthouden.”

Advies aan werknemers: altijd bellen, ook bij een op het eerste gezicht klein letsel.

Mooyman vervolgt: “Ook voor werknemers kunnen wij veel betekenen. Mensen vergeten te gemakkelijk dat letselschade al kan ontstaan als je bijvoorbeeld na een aanrijding pijn in je nek hebt. Dan denk je al snel ‘ach, gaat wel over’ en je wilt vaak je werkgever er ook niet mee lastig vallen. Maar het kan op termijn juist tot extra grote problemen leiden. Daarom: heb je een ongeluk gehad, en heb je zelf of één van de andere inzittenden van de auto hierbij (lichte) lichamelijke klachten opgelopen, bel dan sowieso altijd met ons! Wij weten wat we moeten vragen om een beeld te krijgen van de mogelijke gevolgen. Te vaak worden mensen met klachten naar huis gestuurd, de klachten verergeren en op een slecht moment zijn er én echte gezondheidsproblemen én je kunt niet meer werken. Als er in die periode geen goede vastlegging van die klachten heeft plaatsgevonden kan men in de problemen komen met het leveren van het noodzakelijke bewijs. En de verzekeraar zegt dan ‘was eerder bij ons gekomen, nu gaan we niets meer doen’. Na een telefoontje gaan wij mensen begeleiden en wij stellen hun rechten veilig. Dan bouw je een dossier op en kan zo nodig de schade verhaald worden.”

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Mooyman & Partners Letselexpertise: www.letselschade-advies.nl

Zij voorzien je graag van advies en helpen je verder!