< naar nieuwsoverzicht

Mooi weer! Denk aan uw bandenwissel.

Het is weer tijd voor uw bandenwissel! Riemersma Leasing is positief en gaat er dan ook vanuit dat het mooie weer blijft!

Verschillende weertypen in zomer en winter, stellen verschillende eisen aan autobanden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Stijgt het kwik echter boven de 7ºC, dan is het veiliger om met zomerbanden te rijden. Door het speciale profiel en de soepelheid van de banden heeft u minder kans op doorglijden bij het remmen op een nat wegdek. Zomerbanden geven u dan een betere wegligging en een optimaal rijcomfort. Zomerbanden zorgen bij temperaturen boven 7ºC zelfs voor een lager brandstofverbruik!

Door het verschil in rubbersamenstelling is het dus van belang om in de winter (oktober tot en met maart) te rijden op winterbanden en in de zomer (april tot en met september) op zomerbanden. Maak dus tijdig uw afspraak bij uw winterbandenleverancier voor optimaal rijcomfort.

Heeft u winterbanden via Euromaster? Dan kunt u een afspraak maken bij een vestiging naar keuze. Deze kunt u hier online of via telefoonnummer 088-00 656 00 inplannen.

Heeft u een andere winterbandenleverancier? Neem dan rechtstreeks contact op met uw leverancier.