Mooi weer op komst! Denk aan uw bandenwissel.

Tips

< naar nieuwsoverzicht

Mooi weer op komst! Denk aan uw bandenwissel.

Als u naar buiten kijkt zal het u misschien niet meteen te binnenschieten, maar het is alweer bijna tijd voor uw bandenwissel! Riemersma Leasing is positief en gaat er dan ook vanuit dat er mooi weer op komst is!

Verschillende weertypen in zomer en winter, stellen verschillende eisen aan autobanden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren. Stijgt het kwik echter boven de 7ºC, dan is het veiliger om met zomerbanden te rijden. Door het speciale profiel en de soepelheid van de banden heeft u minder kans op doorglijden bij het remmen op een nat wegdek. Zomerbanden geven u dan een betere wegligging en een optimaal rijcomfort. Zomerbanden zorgen bij temperaturen boven 7ºC zelfs voor een lager brandstofverbruik!

Door het verschil in rubbersamenstelling is het dus van belang om in de winter (oktober tot en met maart) te rijden op winterbanden en in de zomer (april tot en met september) op zomerbanden. Maak dus tijdig uw afspraak bij uw winterbandenleverancier voor optimaal rijcomfort.

Heeft u winterbanden via Euromaster? Dan kunt u een afspraak maken bij een vestiging naar keuze. Deze kunt u hier online of via telefoonnummer 088-00 656 00 inplannen.

Heeft u een andere winterbandenleverancier? Neem dan rechtstreeks contact op met uw leverancier.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.