< naar nieuwsoverzicht

MVO en kostenbesparing hand in hand

Mobiliteit geeft nogal eens ongewenste gevolgen, waaronder CO2-uitstoot. Elektrisch vervoer kan de zakelijke markt niet alleen helpen bij het halen van de CO2 doelstellingen, ook levert elektrisch vervoer een kostenbesparing op.

Elektrische auto’s zijn al een tijdje bekend in Nederland, toch was tot op heden een elektrisch model met een realistische reikwijdte alleen mogelijk voor een aantal gelukkigen die in een Tesla mochten rijden. Goed nieuws, er zijn een aantal betaalbare elektrische modellen bijgekomen en 2017 belooft nog meer goeds.

Wij onderzochten voor een klant de elektrische modellen van nu. De uitkomst was positief. Neem bijvoorbeeld de Renault Zoë, met een actieradius van 400 km NEDC[1] een geschikte zakelijke optie.

Wanneer de Total Cost of Ownership (TCO) van de Zoë worden doorgerekend (incl. werkelijke elektriciteitskosten) op 40.000km per jaar, vallen de kosten lager uit dan een ‘standaard’ Renault Clio.

Is dat even goed nieuws, want de elektrische auto is een Maatschappelijk Verantwoorde keuze, en dat betekent dat het uitdragen van MVO zelfs kostenverlagend kan zijn.

Tel daar het bijtellingsvoordeel bij voor de bestuurder en er ontstaat een win-win-win situatie.

Het tijdperk van MVO inclusief kostenbesparing is aangebroken. Wilt u dit realiseren voor uw eigen wagenpark? Daar helpen wij u natuurlijk graag bij.

 

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Meer over elektrisch rijden:

Het elektrisch tijdperk
Ontwikkelingen ten aanzien van elektrisch rijden
Laden, wat kost dat nou?

 

 

[1] De actieradius is gemeten aan de hand van de officiële Europese testmethode (NEDC). Deze testmethode geeft je de mogelijkheid auto’s op de actieradius met elkaar te vergelijken en heeft niet als doel de daadwerkelijke actieradius weer te geven. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden en de belading van de auto