Nieuw fiscaal regime in de maak

Fiscaal

< naar nieuwsoverzicht

Nieuw fiscaal regime in de maak

In de afgelopen weken zijn de eerste berichten naar buiten gekomen dat het Ministerie van Justitie bezig is een aanpassing voor te bereiden van de Fiscale Autobelastingen. Reden om versneld een nieuwe auto te bestellen.

De overheid wilde het rijden van zuinige auto’s en schone motoren bevorderen met diverse “gunstige” regelingen. De consequenties van de gemaakte keuzes had men onvoldoende overzien. Zakelijke rijders kozen massaal voor een auto met nul, 14% of 20% bijtelling. Daarnaast is voor een aantal voertuigen tot 1 januari jongstleden vrijstelling geweest op de houderschapsbelasting. Dit alles leidde tot een groot tekort voor de schatkist. De verwachting is dan ook dat het bijtellingstarief op de shop gaat, zo schreef ook de NOS. Wanneer? Dat is nog onduidelijk.

Wat wel duidelijk is? Als u nog wilt profiteren van een lage bijtellingscategorie is het te overwegen om op korte termijn nog snel een nieuwe auto te bestellen en mogelijk uw leasecontract voortijdig aan te passen.

Voor alle duidelijkheid: Wat de exacte plannen van de overheid worden is nog niet definitief bekend, ook niet de datum van aanpassing.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.