Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right

Nieuwe aanvragen mogelijk voor subsidie op emissieloze bedrijfsauto’s

Geschreven door op 20-12-2022

Financieel aantrekkelijk een duurzame bedrijfsauto rijden!

Vanaf dinsdag 10 januari 2023 kan de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) weer aangevraagd worden. Met deze subsidie kun je tot €5000 terugkrijgen van de aanschafprijs van een nieuwe emissieloze bedrijfsauto.

In het algemeen is het SEBA-programma een waardevol instrument om de invoering van elektrische voertuigen bij bedrijven in Nederland te bevorderen. Door financiële steun te bieden, helpt de overheid elektrische voertuigen een aantrekkelijkere optie te maken voor bedrijven en draagt ze bij tot de overgang naar een duurzamer transportsysteem.

Voor wie is de SEBA regeling beschikbaar?

SEBA-subsidies zijn beschikbaar voor een breed scala aan bedrijven, waaronder kleine en middelgrote ondernemingen en grote ondernemingen. Voor 2023 is een budget van 33 miljoen euro beschikbaar gesteld, wat betekent dat de eigenaren van 6.600 nieuwe voertuigen het maximale subsidiebedrag kunnen ontvangen.

Bij operationele lease vraagt de leasemaatschappij deze subsidie voor je aan, in het geval van financial lease moet je de subsidie zelf aanvragen!

Wat zijn de voorwaarden om de SEBA subsidie te krijgen?

De belangrijkste voorwaarden waaraan je moet voldoen om de SEBA subsidie te krijgen zijn:

  • De subsidie geldt alleen voor nieuwe emissieloze bedrijfswagens
  • De catalogusprijs exclusief BTW is minimaal €20.000
  • De actieradius is minimaal 100 kilometer
  • Het gewicht van de bedrijfswagen is maximaal 4.250 kilogram

Je kan de volledige toelichting op de subsidie lezen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl/subsidies-financiering/seba/voorwaarden-en-verplichtingen

Hoe stimuleert de Nederlandse overheid duurzamere mobiliteitsoplossingen?

Naast de SEBA-subsidies heeft de Nederlandse overheid ook een aantal andere maatregelen genomen om het gebruik van elektrische voertuigen te ondersteunen. Zo is ook de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) in het leven geroepen. Daarnaast draagt de Nederlandse overheid bij aan het verduurzamen met de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur, het verstrekken van belastingvoordelen voor eigenaars van elektrische voertuigen en het invoeren van regelgeving om het gebruik van elektrische voertuigen in de publieke sector te bevorderen.

Start met CO2 reduceren