Nieuwe belastingregels voor auto’s uitgesteld tot medio 2015

Fiscaal

< naar nieuwsoverzicht

Nieuwe belastingregels voor auto’s uitgesteld tot medio 2015

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën komt pas ‘medio 2015’ met nieuwe belastingregels voor auto’s. Het is de zoveelste keer dat de herziening van het bijtellingsysteem wordt uitgesteld.

Vorige week kondigde de staatssecretaris nog aan dat hij ‘binnen enkele weken’ zou komen met de Autobrief II, waarin plannen staan voor de sector. Aanvankelijk zou hij die al voor de zomer presenteren.

Maar woensdagavond schrijft hij aan de Tweede Kamer dat hij pas medio 2015 met zijn brief komt, omdat hij de autobelastingen wil meenemen in de brede herziening van het belastingstelsel. In de gesprekken die hij over de herziening gaat voeren met politieke partijen en maatschappelijke organisaties wil hij ook autobelastingen meenemen.

Tijdelijke maatregelen

Omdat verlaagde bijtellingpercentages voor auto’s in 2016 aflopen en er door de verlate autobrief niet op tijd een alternatief is, kondigt Wiebes aan dat hij overgangsmaatregelen introduceert. Hij komt ‘op korte termijn met een nota van wijziging op het Belastingplan 2015 met noodzakelijke aanpassingen voor het tussenjaar 2016’.

Wiebes geeft aan dat hij het nieuwe stelsel zo wil inrichten dat er minder belastinggeld hoeft te worden geïnvesteerd in zuinig rijden zonder dat dit afbreuk doet aan de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark. Daarnaast pleit hij voor minder categorieën voor de bijtelling en moet het systeem volgens hem minder CO2-afhankelijk zijn.

Bron: Financieel Dagblad

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.