Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
3463-co2-rapportage-werkgebonden-personenmobiliteit-duurzaamheid_header.jpg

Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit

Geschreven door op 01-07-2022

Als gevolg van het “Paris Climate Agreement” en de “United Nations Climate Change Conference 2021” heeft Nederland de doelstelling de CO2-uitstoot in 2030 met 49% te reduceren ten opzichte van 1990 en in 2050 zelfs met 95%. Een flinke uitdaging dus voor ons allemaal! 

CO2-reductie werkgebonden mobiliteit

Eén van de afspraken die in het Klimaatakkoord (juli 2019) zijn gemaakt is dat er op korte termijn een normering in wetgeving volgt voor de CO2-reductie van werkgebonden mobiliteit voor werkgevers met meer dan 100 werknemers. Werkgebonden personenmobiliteit is mede verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de totale aan mobiliteit gerelateerde CO2-uitstoot in Nederland.

Dit betekent dat je als werkgever vanaf juli 2023 een rapportage moet aanleveren aan de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) waarin de CO2-uitstoot van het totaal van de door jouw werknemers gereisde zakelijke en woon-werkkilometers is verantwoord.

Dit betreft niet alleen de kilometers van de zakelijks auto’s (leaseauto’s), maar ook de kilometers van de medewerkers die met eigen auto, de trein, bus, fiets, etc. naar kantoor komen. En mocht je voor een zakelijke reis naar het buitenland gaan met het vliegtuig. Dan moet je ook de uitstoot van deze kilometers in de rapportage opnemen.

Mobiliteit in Nederland verduurzamen
Er komt op korte termijn dus heel wat op je af, voor jou als werkgever in het bijzonder.

Bereken de CO2-uitstoot van jouw bedrijf

Graag willen wij onze klanten helpen waar dat mogelijk is. Daarom hebben wij een CO2 calculator ontwikkeld. Met deze calculator rapporteer je straks de juiste data én brengen we ook direct in kaart waar de CO2-winst voor jouw bedrijf zit.

Met behulp van deze CO2-calculator bespaar je aanzienlijk veel tijd met het maken van de vereiste rapportage. Zeker omdat er verwacht wordt dat je de data vanaf januari 2023 bijhoudt om vervolgens in juli 2023 te gaan rapporteren.

Wil je meer weten over deze regeling, onze CO2-calculator of ons advies met betrekking tot CO2-reductie, neem dan contact op met een van onze Account Managers. Zij helpen je graag verder. 

Maak afspraak