Onderhoud aan de leaseauto, wat doet de berijder zelf.

Over Riemersma Leasing

< naar nieuwsoverzicht

Onderhoud aan de leaseauto, wat doet de berijder zelf.

Bij de leaseauto krijgen de berijders bij aflevering een informatieboekje. Hierin staan alle richtlijnen voor het gebruik en onderhoud van de leaseauto. Dit informatieboekje is aanvullend op het garantie, inspectie & onderhoudsboekje van de fabrikant. Hierin staat ook exact aangegeven wanneer de auto aangeboden moet worden voor onderhoud.

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor het regelmatig controleren van het oliepeil en het remvloeistof- en koelvloeistofniveau alsmede de ruitensproeiervloeistof. Indien nodig moeten deze bijgevuld worden met vloeistoffen die voldoen aan de door de fabriek voorgeschreven specificaties.
• Vul het koelsysteem nooit met water bij;
• Bij brandende controlelampjes dient u onmiddellijk te stoppen en het instructieboekje
te raadplegen voor dat u verder rijdt;
• Rij nooit verder met te weinig koelvloeistof, motorolie of remvloeistof.

Raadpleeg ook altijd de handleiding van uw auto over de uit te voeren controles en werkzaamheden. RiemersmaLeasing kan namelijk geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, ontstaan ten gevolge van een te lage concentratie antivries of een te laag olie-, rem- of koelvloeistofniveau.

Vakantiecheck bij dealer zin of onzin
De kosten van een zomer- of wintercheck zijn niet bij het leasecontract inbegrepen. Indien u tijdig onderhoud laat uitvoeren aan uw auto zijn deze controles overbodig. Wij adviseren u wel om zelf voor vertrek vloeistoffen, zoals olie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof te controleren en de banden op juiste spanning zetten. Overigens is dit een standaard controle die wij het hele jaar door adviseren.

Vogelpoep
Verwijder ‘vogelpoep’ zo spoedig mogelijk van de auto. ‘Vogelpoep’ die wat langere tijd op de lak zit, leidt tot onherstelbare beschadigingen. Met veel water en een zachte spons verwijdert u de ‘vogelpoep het beste zonder krassen.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.