< naar nieuwsoverzicht

Prijsverhoging op de Hyundai Nexo.

Hyundai Nederland ziet zich genoodzaakt een prijsverhoging door te voeren op de Nexo.

De prijsstijging houdt verband met de gestegen vraag naar de Nexo. De van een brandstofcel voorziene SUV wordt tot 12 procent duurder. Dat komt neer op een prijsverhoging van €9.000.  De Hyundai Nexo is een van de weinige waterstofauto’s die gewoon te koop is.

Eerder dit jaar beloonde Euro NCAP de Hyundai NEXO met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp. De positieve veiligheidsbeoordeling van Euro NCAP laat nogmaals zien dat de Hyundai NEXO tot de allerveiligste auto’s ter wereld behoort.

Het predicaat ‘beste in zijn klasse’ wordt toegekend op basis van scores in vier categorieën. De Hyundai NEXO behaalde op alle punten een ruime voldoende. Euro NCAP beloonde de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 94 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de NEXO een score van 87 procent en voor de bescherming van voetgangers 67 procent. Voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de NEXO een score van 80 procent.