SafeDrivePod; Veilig rijden zonder smartphone

Tech / Innovaties

< naar nieuwsoverzicht

SafeDrivePod; Veilig rijden zonder smartphone

Smartphones in het verkeer leiden geregeld tot ongelukken en/of schades. Als wagenparkbeheerder probeert u te voorkomen dat berijders hun smartphones gebruiken tijdens het autorijden. SafeDrivePod moet daarbij gaan helpen.

Wat is SaveDrivePod?

SafeDrivePod gebruikt een technologie die ervoor zorgt dat sms-en, mailen en alle andere vormen van social media geblokkeerd worden. Dit zorgt ervoor dat de smartphone voor minder afleiding zorgt tijdens het rijden.

Wanneer het voertuig in beweging is, kan geen gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld Facebook of Twitter, een selfie maken, een spelletje spelen of een WhatsApp of e-mail versturen. Apps, die onderweg veilig te gebruiken zijn, kunnen wel toegestaan worden.

Veiligheid

Internationaal onderzoek stelt dat een kwart van alle ongelukken te wijten is aan smartphonegebruik. Een derde schrijft weleens een tekstbericht tijdens het autorijden (VMS Insight). Van hen heeft maar liefst 3 op de 10 een bijna-aanrijding gehad als gevolg van het gebruiken van de smartphone.

De SafeDrivePod detecteert misbruik te allen tijde. Wanneer de app afgesloten of verwijderd wordt, ontvangt de beheerder hier direct een melding van. Hiermee kunt u sturen op het rijgedrag van uw medewerkers. Zo draagt u bij aan veiligheid.

Meer informatie

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.