Schades bij inlevering van uw leaseauto

Tips

< naar nieuwsoverzicht

Schades bij inlevering van uw leaseauto

Een schade zit in een klein hoekje, maar soms zorgt een schade voor aanzienlijke waardevermindering van de leaseauto. Wat betekent dit voor de leasemaatschappij? En wat betekent dit voor u?

Bij de inlevering van uw leaseauto wordt de auto, in geval van schade, altijd gekeurd door een onafhankelijk expertisebureau. Riemersma Leasing werkt in dit geval samen met Experda. Na afloop van het leasecontract schouwt Experda bij ons op de vestiging in ’s-Hertogenbosch de leaseauto. Definitieve inname vindt altijd plaats bij Riemersma Leasing. Eventuele schade wordt direct in kaart gebracht en zij maken een objectief rapport van uw leaseauto.

De hoogte van de leaseprijs die u of uw werkgever betaald, wordt mede bepaald door de restwaarde. En de restwaarde gaat uiteraard uit van een schadevrije auto. Maar wat is nu een schadevrije auto? Wat zijn normale gebruikssporen en wat niet? Op de website van Riemersma Leasing kunt u meer informatie vinden omtrent het inleveren van uw leaseauto. Kijk hier dus even wanneer u uw auto moet inleveren, dan weet u precies wat u kunt verwachten, want heel veel leaserijders melden de kleinere schades niet.

Leaserijders melden kleinere schades vaak niet, omdat men het wellicht vergeet, of ze zijn misschien bang dat het eigen risico betaald moet worden. Maar bij het inleveren van de leaseauto komt Experda de leaseauto controleren, en die missen echt geen schade. Dus uiteindelijk worden alle schades alsnog geconstateerd. Of de geconstateerde schades vallen onder acceptabele schades of dat de schade(s) daadwerkelijk leidt tot waardevermindering van de leaseauto wordt bepaald door de expertisedienst. Is er sprake van waardevermindering van de leaseauto, dan wordt deze doorberekend aan de lessee, deze kan dat dan weer doorbereken aan zijn werknemer, de berijder. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Want zeg nou zelf, als u de keuze hebt tussen twee dezelfde modellen ex-leaseauto’s die na 5 jaar geleaset te zijn nog €10.000,- waard zouden moeten zijn, maar de ene leaseauto is keurig ingeleverd en zo goed als nieuw, de andere leaseauto daarentegen heeft een aantal krassen, achterop een deuk en vieze bekleding, zou u dan voor beide auto’s €10.000,- betalen? Voor de netjes onderhouden auto zou u dat vast willen betalen, maar de auto met de krassen daar biedt u toch ook niet meer dan €9.000,- voor? Dat verschil van €1.000,- wordt dan aan het eind van het leasecontract aan de klant doorberekend. €1.000,- is aanzienlijk meer dan het eigen risico per incident.

Meld uw schade dus altijd meteen bij Riemersma Leasing, dan hoeft u zich bij de inlevering van uw leaseauto nergens zorgen over te maken. Dat betekent dat u direct en onbezorgd op weg kunt met uw nieuwe leaseauto.

Wanneer u de auto gaat inleveren en u twijfelt of een schade acceptabel is of niet, zijn er diverse opties. Indien tijdig bij ons aangegeven kunnen wij de expert een preventieve schouwing bij u op locatie laten uitvoeren. U weet dan vooraf exact waar u aan toe bent en bent u nog in de gelegenheid om een eventuele schade tijdig aan te melden. De kosten voor deze voortijdige schouwing zijn wel voor rekening van lessee.

U kan bij twijfel ook een schade preventief melden voor inname. Dit kan op de reguliere manier. Mocht bij inname blijken dat de schade binnen de toleranties valt, wordt het schadedossier kosteloos afgesloten.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.