Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
3838-riemersma-002.jpg

Secundaire arbeidsvoorwaarden versterken: de kracht van een leaseauto

Geschreven door op 25-07-2023

In een competitieve arbeidsmarkt, waar het aantrekken en behouden van personeel cruciaal is voor het succes van een organisatie, spelen secundaire arbeidsvoorwaarden een steeds grotere rol. Werknemers zijn op zoek naar meer dan alleen een salaris; ze zoeken naar voordelen en incentives die hen waarde bieden en waardering geven.

Het aanbieden van een leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde kan een krachtige manier zijn om een aantrekkelijke werkgever te worden en zowel nieuwe werknemers aan te trekken als de binding met bestaande medewerkers te versterken.

Een leaseauto helpt bij het aantrekken van personeel

Een van de grootste uitdagingen voor werkgevers is het aantrekken van gekwalificeerd en ervaren personeel. In een krappe arbeidsmarkt kan het aanbieden van een leaseauto een doorslaggevende factor zijn voor potentiële kandidaten bij het kiezen van een werkgever. Het bezitten van een auto is kostbaar, vooral voor jonge professionals of mensen die in stedelijke gebieden wonen waar een auto niet noodzakelijk is. Het aanbieden van een leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde toont niet alleen een betrokkenheid bij het welzijn van werknemers, maar biedt ook praktische voordelen die potentiële kandidaten kunnen overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen.

Een leaseauto is een krachtig middel om medewerkers aan te trekken en te binden.

Creëer binding met je medewerkers

Het aanbieden van een leaseauto heeft niet alleen invloed op potentiële nieuwe medewerkers, maar kan ook de binding met bestaande werknemers versterken. Het hebben van een leaseauto maakt het voor werknemers gemakkelijker om naar het werk te komen, klanten te bezoeken of zakenreizen te maken. Het biedt flexibiliteit en mobiliteit, wat kan bijdragen aan een betere balans tussen werk en privéleven. Hierdoor voelen medewerkers zich gewaardeerd en gesteund door het bedrijf waar ze voor werken. Dit vergroot hun betrokkenheid en loyaliteit.

Duurzaamheid en MVO

Bedrijven streven steeds vaker naar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het aanbieden van milieuvriendelijke leaseauto's, zoals elektrische of hybride auto's, kan bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot van je bedrijf. Medewerkers die in deze duurzame auto's rijden, zijn vaak ook trots op het feit dat ze meewerken aan de duurzaamheidsinspanningen van de organisatie, wat hun betrokkenheid en tevredenheid verder versterkt.

Elektrische auto

Concurrentievoordeel

Doordat de arbeidsmarkt voortdurend in beweging is moeten werkgevers zich blijven onderscheiden ten op zichte van hun concurrenten. Het aanbieden van een leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde kan een waardevol concurrentievoordeel zijn. Het laat zien dat je organisatie bereid is om extra voordelen te bieden aan medewerkers om hun werk beter en comfortabeler uit te voeren.

Een flexibele schil in je wagenpark

Om nieuwe medewerkers direct een leaseauto aan te kunnen bieden kan een flexibele schil om je wagenpark praktisch zijn. Dit kan je op diverse manieren invullen. Veel bedrijven maken gebruik van huur- of shortleaseauto’s, maar de kosten zijn dan vaak erg hoog. Riemersma Leasing biedt dé oplossing met een uniek concept om flexibel te leasen met ON-OFF Lease. Met ON-OFF lease kan je de secundaire arbeidsvoorwaarden verbeteren zonder extra kosten!

Benieuwd hoe dit werkt? In onderstaande video leggen we het concept verder aan je uit. 

Direct contact