Tesla krijgt concurrentie

Tech / Innovaties

< naar nieuwsoverzicht

Tesla krijgt concurrentie

Al even is Tesla alleenheerser op het gebied van volledig elektrische auto’s in het premium segment. Maar, daar komt verandering in. Een aantal vooraanstaande  automerken – en die niet alleen – zijn volop in de weer om de concurrentiestrijd met Tesla aan te gaan.

Audi liet onlangs op de auto show in Frankfurt een voorproefje zien van een volledig elektrische SUV. Dit model zal een bereik hebben van 500 km, wat het huidige bereik van de Tesla Model S (435 km) overtreft. De lancering laat alleen nog even op zich wachten, de Audi, die waarschijnlijk Q6 wordt genoemd, gaat pas in 2018 in productie.

Niet alleen Audi

Begin dit jaar meldden Apple en Porsche al met een elektrisch model te komen. De Porsche 717 zal ongeveer een bereik hebben van 480 kilometer en net als bij Tesla, zal er een keuze zijn tussen verschillende vermogens. Maar een directe dreiging vormt de Porsche nu nog niet, nog later dan de Audi, in 2019 op zijn vroegst, zal de elektrische Porsche geïntroduceerd worden.

Al langer was bekend dat Apple aan de Apple Car werkt. Maar veel is daar niet over bekend. Of het nu een volledig elektrische auto wordt of autonoom bijvoorbeeld. Wel is het zo dat het model in 2020 in productie moet gaan. Daarom werken er zo’n 200 mensen aan de auto.

Ook heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Faraday Future grootse plannen in de auto-industrie. De auto heeft een 98 kWh batterij, aanzienlijk meer dan Tesla’s Model S met een batterij van 85 kWh. Met plannen om in 2017 op de markt te komen, komt de concurrentie voor Tesla nu wel erg dichtbij.

Faraday Future concept audi-e-tron-quattro-concept

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.