< naar nieuwsoverzicht

U heeft schade! Wat nu?

Eindelijk weer voorjaar!

We genieten van de eerste zonnestralen en van al het moois wat er buiten te zien is. Maar voor u het weet bent u afgeleid en hebt u de voorganger of dat vervelende paaltje over het hoofd gezien. Een klap,  de auto én uw goede humeur in de kreukels. Kortom, u heeft schade! Wat nu?

Om de afwikkeling van een schade snel te laten verlopen is het van belang om een schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Eerst samen met de tegenpartij de voorzijde van het formulier invullen en ondertekenen, daarna neemt ieder een deel van het schadeformulier mee om zelf de achterzijde in te vullen. Probeer eventueel ook wat foto’s van de situatie ter plekke te maken, dit kan discussie achteraf voorkomen. Later meldt u de schade bij de schadeafdeling van Riemersma Leasing via de website.

Heeft u ter plekke hulp nodig bij het invullen van het formulier of heeft u andere vragen, dan belt u met de schadeafdeling 073-8504752. Zodra u Huub Raeven of een van zijn collega’s van Riemersma Leasing aan de lijn krijgt zal hij vragen of u zelf  niets mankeert, dat is natuurlijk het belangrijkste.

Daarna wil hij weten of u nog verder kunt rijden met de auto. Als dat het geval is maakt hij een schadedossier en overlegt hij met u bij welke van de bij Riemersma Leasing aangesloten herstelbedrijven de auto hersteld gaat worden. Meestal is dit een bedrijf zo dicht mogelijk bij uw woonplaats.

Wij sturen een herstelopdracht naar het schadebedrijf en zij nemen binnen 24 uur contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens het herstel heeft u in de meeste gevallen de beschikking over een vervangende auto. Dit is afhankelijk van uw contractvorm.

Is de auto niet meer rijdbaar, dan schakelen wij de hulpdienst in. Zij komen de auto ter plekke  ophalen en zorgen ervoor dat u direct met een vervangende auto weer op weg kunt. Uw eigen auto wordt getransporteerd naar Schadenet Schellings in Rosmalen. Riemersma Leasing heeft al jaren een zeer goede samenwerking met dit bedrijf en zij repareren alle complexe schades voor ons.

Na het herstel neemt Schadenet Schellings contact met u op en de auto wordt weer als nieuw bij u teruggebracht.

Een aanrijding blijft  een vervelende gebeurtenis. Ondanks dat proberen wij u ook bij schade positief te verassen. We zorgen er  voor dat u ten alle tijden mobiel blijft en adequaat geholpen wordt.

Veel veilige kilometers toegewenst!

Huub Raeven
Schade & Assurantiën