< naar nieuwsoverzicht

Uitbreiding dienstverlening Riemersma Leasing: Financial Lease

Zoveel mensen, zoveel wensen. Regelmatig hebben wij de wens ontvangen om Financial Lease in ons dienstenpakket op te nemen. We worden natuurlijk graag uitgedaagd en inmiddels kunnen we ook aan deze wens voldoen.

Wat is Financial Lease?

Als ondernemer sluit u met Financial Lease via Riemersma Leasing een zakelijke lening zonder slottermijn af voor een (bedrijfs-)auto. In het maandelijkse vaste tarief zit een rente en een afloscomponent. Zaken zoals verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud regelt u verder zelf.

Hoe werkt het.

U heeft een offerte of eventueel de koopovereenkomst ontvangen van uw dealer voor de gewenste (bedrijfs-)auto. Uw wilt de auto middels Financial Lease financieren bij Riemersma Leasing. Wij maken voor u de berekening van de maandelijkse kosten tegen een scherpe rente en lage afsluitprovisie. Vervolgens verzorgen wij de financiële acceptatie. Na ons akkoord bestelt u de auto bij de dealer op uw naam en ontvangt van ons de contractdocumenten ter ondertekening. Zodra de auto geleverd wordt, ontvangen wij een kopie van de factuur. U betaalt de BTW aan de dealer en wij het te financieren bedrag. De BTW kunt u bij de Belastingdienst terugvorderen. U ontvangt van ons maandelijks de factuur van het overeengekomen leasetarief vrij van BTW.

Na betaling van de laatste termijn gaat automatisch het eigendom van de auto over naar u.

Fiscaal voordeel.

Afhankelijk van uw situatie profiteert u van eventuele fiscale voordelen. De auto komt op uw balans te staan waardoor u mogelijk in aanmerking komt voor investeringsaftrek, indien het een auto met grijs kenteken betreft. De hoogte van uw investeringen op jaarbasis is daarin mede bepalend. Het juridisch eigendom blijft gedurende het contract bij ons.