Vakantietips voor leaserijders

Tips

< naar nieuwsoverzicht

Vakantietips voor leaserijders

Vakantietips voor leaserijders

De vakantieperiode komt er weer aan  en dus kunnen we niet wachten om naar het buitenland af te reizen om heerlijk te genieten van het mooie weer,  het lekkere eten, en/of van de cultuur en natuur. De leaserijders gaan massaal met hun leaseauto op weg. Voorkom nare verrassingen door goed  voorbereid op weg te gaan!

Lees hieronder onze tips en tricks.

Voor vertrek

 • Check je auto
  Check of je auto wellicht aan onderhoud toe is.Verklein de kans op pech door zaken zoals, bandenprofiel, bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof, remmen, accu etc te controleren voor vertrek.
 • Verzekering
  Controleer voor vertrek of u verzekerd bent voor vervangend vervoer of overnachting in het geval van pech of schade. Bent u niet toereikend verzekerd, sluit dan zelf een verzekering voor pech- en ongevallenhulp af.
 • Reservesleutel
  Neem een reservesleutel mee en bewaar deze buiten de auto.
 • De juiste spullen in de auto
  Controleer of u voor de landen die u tijdens uw reis aandoet de juiste spullen in de auto hebt liggen. Houdt ook rekening met een milieusticker en/of met tolvignetten die nodig zijn in diverse landen

Landeninfo

Kijk voor meer specifieke landeninformatie op de website van ANWB
* Geldt niet voor Nederlands gekentekende auto’s. Wij adviseren lokale regels te volgen om problemen te voorkomen.
Let op:
In Spanje is het verplicht een reservewiel en gereedschap voor het monteren daarvan in de auto te hebben of een reparatieset voor de banden, welke ook is toegestaan.

 • Groene kaart
  In de meeste Europese landen moet er een geldige groene kaart getoond kunnen worden, dus check ruim voor vertrek of deze bij de auto aanwezig is. In Duitsland, Polen en Spanje is tevens voor aanhangers boven 750 kg een groene kaart vereist. Deze vraagt u aan via Groene kaart.
 • Buitenland verklaring
  Gaat u met uw leaseauto op vakantie naar Marokko of Turkije, dan gelden speciale regels. U heeft voor deze landen een buitenlandverklaring (Alliance Internationale de Tourisme) en wellicht ook een machtigingsformulier nodig. Met deze verklaring toont u aan dat Riemersma Leasing u toestemming heeft gegeven om in de auto te rijden. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.

Tijdens de reis

 • Zorg dat er een Europees schadeformulier in de auto ligt.
 • Schakel de waarschuwingsfunctie voor flitspalen van uw navigatiesysteem uit in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Boetes voor deze overtreding kunnen zeer hoog zijn. Let ook goed op je snelheid, ook flitsboetes vallen tegenwoordig gewoon op de mat.
 • Zorg voor voldoende eten en drinken en houd daarbij rekening met onvoorziene omstandigheden.
 • Neem voor onderweg altijd wat contant geld mee en een creditcard voor onverwachte grote uitgaven (of bijvoorbeeld voor het meekrijgen van vervangend vervoer).

Brandstofwijzer

Het instituut voor duurzame mobiliteit ontwikkelde de Brandstofwijzer, waar meteen te zien is hoe een bepaalde brandstof in het buitenland heet. Volgens de ANWB kunt u beter geen biobrandstof (E10) tanken in Duitsland/Frankrijk. Niet alle auto’s zouden even goed tegen de toevoeging van 10 procent bio-ethanol kunnen. Check van tevoren of je Euro/Superplus 98 mag tanken, wanneer er geen normale Euro 95 beschikbaar is.

TOCH PECH ONDERWEG?

Zijn er tijdens uw vakantie problemen met de auto, dan vragen wij u dit altijd direct te melden bij Riemersma Leasing via telefoonnummer +31(0)73 850 47 50 (tijdens kantooruren) of +31(0)73 850 47 40 (buiten kantooruren). Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Kijk hier voor meer informatie.
 • Check of u naast de alarmcentrale van Riemersma Leasing nog andere instanties moet waarschuwen. In Frankrijk moet je bijvoorbeeld bij pech langs de snelweg ook 112 bellen of een praatpaal gebruiken, op Italiaanse tolwegen moet je je eerst laten afslepen door de wegbeheerder.
 • Ga bij pech achter de vangrail staan en laat ook de passagiers dit doen, draag allen hesjes en gebruik je gevarendriehoek.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.