< naar nieuwsoverzicht

Vakantietips van Huub en Rudi

Ga je met je leaseauto op vakantie, check dan eerst de tips van Huub en Rudi. Zo ben je helemaal voorbereid en weet je precies wat te doen bij vragen, pech of schade in het buitenland. Het meenemen van een reservesleutel kan bijvoorbeeld veel ongemak voorkomen. En weet jij eigenlijk welk nummer je zou moeten bellen bij pech of schade? Wij adviseren je de Riemersma App voor vertrek te downloaden. Zo heb je alle informatie rondom je auto bij de hand en kun je ons snel bereiken. Meer info over de app en de download opties

We wensen je alvast veel veilige kilometers toe en een heerlijke vakantie! En mocht je onverhoopt onze hulp nodig hebben: wij staan de hele zomer voor je klaar!

Huub is schadebehandelaar en vertelt: “Het leuke aan mijn werk vind ik het contact met onze bestuurders, schadeherstelbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Iedere schade is anders, mijn uitdaging is om samen met de klant tot een optimale oplossing te komen”.

Huub, wat is jouw vakantiebestemming dit jaar en waarom? “We gaan naar Duitsland, dit jaar gaan we met de auto.

Rudi is als wagenparkbeheerder o.a. verantwoordelijk voor ROB (Reparatie Onderhoud Banden), het bestellen van auto’s en de chauffeursplanning. Rudi: “Het werk is zeer afwisselend en ik heb veel contact met onze klanten. Dit maakt iedere dag anders en uitdagend”.

Rudi, wat doe jij in je vrije tijd? Ik houd van bootcamp en hardlopen. Daarnaast is motorrijden een passie van mij. Heerlijk even uitwaaien en vrijheid om je heen voelen.

Voor vertrek

 • Bekijk je reisroute en ga na of er wegwerkzaamheden zijn gepland.
 • Check je auto
  Check of je auto wellicht aan onderhoud toe is. Verklein de kans op pech door zaken zoals, bandenprofiel, bandenspanning, oliepeil, koelvloeistof, etc. te controleren voor vertrek.
 • Verzekering
  Controleer voor vertrek of vervangend vervoer of een overnachting in het geval van pech of schade in je leaseovereenkomst is opgenomen.  Is dit niet het geval, sluit dan zelf een verzekering voor pech- en ongevallenhulp af.
 • Zorg dat er een Europees schadeformulier in de auto ligt.
 • Reservesleutel
  Neem een reservesleutel mee en bewaar deze buiten de auto.
 • De juiste zaken in de auto
  Controleer of je voor de landen die je tijdens uw reis aandoet de verplichte zaken in de auto hebt liggen, zoals veiligheidshesjes, een gevarendriehoek en een alcoholtester. Op de website van de ANWB staat een handig overzicht.
 • Houd ook rekening met een milieusticker o.a. in Frankrijk en Duitsland en/of met tolvignetten die nodig zijn in diverse landen. Lees meer over vignetplicht
 • Groene kaart
  In de meeste Europese landen moet er een geldige groene kaart getoond kunnen worden, dus check ruim voor vertrek of deze bij de auto aanwezig is. In Duitsland, Polen en Spanje is tevens voor aanhangers boven 750 kg een groene kaart vereist. Deze vraag je aan via Groene kaart.
 • Ga uitgerust op weg en geniet ook van de reis. De vakantie begint als je de thuis de straat uit rijdt!

Tijdens de reis

 • Schakel de waarschuwingsfunctie voor flitspalen van uw navigatiesysteem uit in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Boetes voor deze overtreding kunnen zeer hoog zijn. Let ook goed op je snelheid, ook flitsboetes vallen tegenwoordig gewoon op de mat.
 • Zorg voor voldoende eten en een ruime hoeveelheid water en houd daarbij rekening met onvoorziene omstandigheden.
 • Neem voor onderweg altijd wat contant geld mee en een creditcard voor onverwachte grote uitgaven, zoals bijvoorbeeld het regelen van vervangend vervoer).

Toch pech onderweg?

Ga bij pech achter de vangrail staan en laat ook de passagiers dit doen, draag allemaal veiligheidshesjes en gebruik je gevarendriehoek. Houd er rekening mee dat de buitenlandse hulpverlening vaak meer tijd nodig heeft dan we in Nederland gewend zijn. Dit komt door de andere infrastructuur en organisatie in de betreffende landen.

Bel daarna altijd direct met Rudi of Huub van Riemersma Leasing via telefoonnummer +31(0)73 850 47 50 (tijdens kantooruren) of +31(0)73 850 47 40 (buiten kantooruren). Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Kijk hier voor meer informatie.
We wensen je een hele fijne vakantie!

Andere artikelen

ANWB: op vakantie met de auto
Vakantietips voor leaserijders
Ontwijk files tijdens vakantie
5 tips voor veilig en ontspannen file rijden
een succesvolle autovakantie zo zou je het kunnen doen
Op vakantie met de leaseauto
Op vakantie met de leaseauto, ja ook elektrisch