VNA maakt belangrijke afspraken met Belastingdienst

Fiscaal

< naar nieuwsoverzicht

VNA maakt belangrijke afspraken met Belastingdienst

De wetgeving op het gebied van de fiscale bijtelling is jarenlang een blokkade voor de ontwikkeling van het leaseproduct richting flexibele mobiliteitsconcepten geweest. Daarin is nu een belangrijke doorbraak gerealiseerd met twee concrete uitvoeringsregelingen.

Op verzoek van VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) heeft de Belastingdienst duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder een lease-auto buiten de bijtelling kan blijven. Poolauto’s kunnen nu veilig privé worden gebruikt en ook de vrees voor dubbele bijtelling van een tijdelijk vervangende lease-auto is van tafel.

Deelauto Privégebruik
In de Brancheregeling die de VNA met de Belastingdienst heeft afgesloten, bevestigt de Belastingdienst dat een zakelijke poolauto wel degelijk privé kan worden gebruikt door de werknemers, zolang de werkgever zich maar als verhuurder gedraagt. Dat doet hij door een marktconform tarief te berekenen aan de werknemer en een sluitende kilometerregistratie bij te houden. De tarieftabel in de regeling en de regeling zelf worden jaarlijks door de VNA en de Belastingdienst vastgesteld en geactualiseerd.

Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig (TVL)
In deze brancheregeling is beschreven hoe dubbele bijtelling kan worden voorkomen bij de tijdelijk vervangende lease-auto. Zoals de naam van de regeling al aangeeft is de regeling geschreven met het oogmerk om de berijder het voertuig te laten gebruiken dat het best past bij zijn reis. Dat kan dus ook een conventionele auto zijn als de hoofdauto (semi)elektrisch is. Of een grotere auto als de hoofdauto een kleinere auto is.

Flexibele mobiliteitsconcepten
Deze afspraken zijn cruciaal voor de uitrol van flexibele mobiliteitsdiensten. Onze accountmanagers kunnen u adviseren over de mogelijkheden hieromtrent.

Contact

Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch

+31(0)73 850 47 50 (Bel mij)

 

Stel je vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.