Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2699-riemersma-leasing-waarom-leasen-zoveel-voordelen-heeft-banner.jpg

Waarom leasen zoveel voordelen heeft te bieden

Geschreven door op 09-05-2021

We snappen natuurlijk wel dat wij niet helemaal onbevooroordeeld zijn als het aankomt op leasen. We houden ons dagelijks bezig met leasecontracten en het vinden van de juiste deal voor onze klanten. Toch zijn er heel veel praktische voordelen die niemand kan ontkennen en die het leasen van een auto heel interessant maakt, zowel voor de rijder, als de faciliterende werkgever. Dus lichten we je de grootste voordelen graag toe in dit blog:

Zorgeloos autorijden
Veruit de grootste en ook door leaserijders het meest benoemde voordeel is de zorgeloosheid van rijden in een leaseauto. Met een leasecontract loop je zelf geen risico op onverwachte kosten: reparaties en onderhoud zijn immers in de prijs inbegrepen dus je hoeft niet bang te zijn voor nare verrassingen. En kom je dan toch een keer met pech of problemen te staan, dan zijn daarover duidelijke afspraken gemaakt.

Die zekerheid heeft als werkgever ook zo zijn voordelen; het aanbieden van leaseauto’s kan een extra aantrekkingskracht voor (nieuwe) werknemers betekenen en garandeert de mobiliteit van je bedrijf en je werknemers.

Helderheid in kosten
Voortbordurend op de zorgeloosheid, is daarin ook het financiële plaatje een aspect. Met een leaseauto weet je waar je aan toe bent: de lasten van je auto zijn per maand bekend en daar komen geen onverwachte zaken meer bij. Er is dus geen sprake van variabele kosten. Afhankelijk van de afspraak die met de werkgever zijn gemaakt, zijn de enige kosten die mogelijk nog deels voor je rekening komen, de brandstofkosten.

Die helderheid heb je ook als werkgever; je hebt duidelijk inzicht in je wagenpark en kunt goed in het oog houden welke kosten worden gemaakt en of dat ook daadwerkelijk nodig is.

Overzicht
In mindere mate voor de leaserijders, maar in meerdere mate voor de faciliterende werkgever, is het wagenpark beheer een stuk eenvoudiger in diverse vormen van lease. Daarbij word je door een betrouwbare leasepartner vaak bijgestaan bij het maken van keuzes. Dat heeft zo zijn voordelen voor administratie en beheer.

Bij Riemersma Leasing vinden we het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Geen verrassingen en alles duidelijk, op voorhand. Daarom zeggen we ook dat je echt onze aandacht krijgt.

Weinig investering nodig
Ook deze valt in het hoekje van de werkgever. Wanneer je een behoorlijk wagenpark nodig hebt, is het vanzelfsprekend dat de aanschaf van een nieuwe voertuigen vaak een behoorlijke investering vraagt. Juist dan is het belangrijk verschillende opties te bekijken en kennis te hebben welke leasevormen er zijn.

Binnen de keuzes voor een leaseovereenkomst, moet je je goed laten informeren. Zo voorkom je dat je keuzes maakt die (op de langere termijn) onvoldoende flexibiliteit of zekerheid bieden, of dat je onnodig veel betaalt.

Een goed advies is het halve werk
Alles begint met een goed advies! Onze specialisten vinden voor elke situatie de beste oplossing; zo heb je altijd een overeenkomst die maximaal bij je past.