Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
3034-riemersma-leasing-zorg-wat-maakt-een-werkgever-aantrekkelijk_banner.jpg

Wat maakt een werkgever in de zorg aantrekkelijk?

Geschreven door op 21-07-2021

Het personeelstekort in de zorg is groot. En door de groeiende vraag naar thuiszorg wordt dit probleem alleen maar groter. Om goed, kwalitatief zorgpersoneel aan te trekken en te behouden moet je dus opvallen tussen de andere zorginstellingen. Maar hoe doe je dat nou als de CAO VVT of geboortezorg grotendeels vastligt? Mensen, die op zoek zijn naar een (nieuwe baan), zijn op zoek naar een aantrekkelijke werkgever. In dit blog lichten we een aantal onderwerpen uit, die jouw zorginstelling tot een (extra) aantrekkelijke werkgever kunnen maken.

Aandacht voor gezondheid, welzijn en vitaliteit van zorgpersoneel
Werken in de zorg is hard werken, intensief werk en zorgt vaak voor lange werkdagen. Extra aandacht voor een gezonde lunch wordt daarom erg gewaardeerd. Zorg er voor dat deze gezonde lunch in rust kan worden genoten, zodat er ook voldoende aandacht is voor het welzijn van je zorgmedewerker. Niet alleen het lichaam heeft voldoende rust nodig, maar ook het hoofd.

Want de mentale gezondheid is net zo belangrijk. Worden je zorgmedewerkers voldoende uitgedaagd in hun werk? Stimuleer ze om zich te blijven ontwikkelen door een opleiding of een cursus aan te bieden, die hen kan helpen om hun werk nog beter of efficiënter uit te kunnen voeren. Neem dit ook zeker mee in je vacature-tekst, zodat sollicitanten al op de hoogte zijn van deze secundaire arbeidsvoorwaarde voordat ze bij je komen werken.

Luister naar je personeel
Heb jij goed in kaart wat de behoeftes zijn van je medewerkers? Ben jij een aantrekkelijke werkgever voor je personeel? Zorg dat er voldoende ruimte is om dit kenbaar te maken. Luister naar de verbeterpunten die worden aangedragen en maak een plan, zodat deze ook daadwerkelijk opgepakt worden binnen de organisatie. Belangrijk hierbij is dat je personeel zich veilig voelt op hun werkplek en dat ze zich uit durven te spreken als iets niet goed gaat.

Veiligheid kan je ook bieden in de vorm van vervoer. De medewerkers van Savant Zorg hebben ruim drie jaar geleden bij hun werkgever aangegeven dat ze graag op een veilige manier, met een betrouwbare auto, de cliënten willen kunnen bezoeken. Savant Zorg vindt goed werkgeverschap erg belangrijk en heeft daarom gehoor gegeven aan dit verzoek. Benieuwd hoe dit is gegaan? Download het succesverhaal van Savant Zorg