Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2731-riemersma-leasing-zakelijk-verduurzamen-elektrische-bedrijfswagens-met-grijs-kenteken.jpg

Zakelijk verduurzamen – elektrische bedrijfswagens met grijs kenteken

Geschreven door op 10-08-2022

Wanneer het over elektrisch rijden gaat, wordt momenteel vooral gedoeld op enerzijds de particuliere rijders en in grote mate het aantal leaserijders dat als particulier een elektrische auto rijdt.

Natuurlijk is er ook veel zakelijk vervoer in Nederland. In de vorm van bijvoorbeeld bestelbusjes die op dit moment voornamelijk traditioneel rijden (diesel, benzine). Veel van deze bestelbusjes hebben een zogeheten grijs kenteken en profiteren daarmee van voordelen, mits ze aan voorwaarden voldoen.

Maar wat betekent elektrisch rijden voor deze groep automobilisten? En wat betekent het grijs-kenteken rijden voor bedrijven en ondernemers die willen verduurzamen, maarook willen weten welke andere voordelen er mogelijk zitten aan een groener-grijs wagenpark?

Allereerst; grijs kenteken?

Als je niet bekend bent met de term, heb je vast al bedacht dat je in Nederland naar jouw mening nog nooit een grijze nummerplaat hebt gezien. En dat klopt.

Een bestelauto heeft gewoon een welbekend gele kentekenplaat dat begint met een B of V. De term ‘grijs’ komt uit de tijd dat het kentekenbewijs (deel 1) van een bestelauto grijs was. Nu is dat groen, maar de term ‘grijs kenteken’ is gebleven.  

Waarom een grijs kenteken rijden?

Als je voldoet aan een aantal voorwaarden, mag je als ondernemer een bestelauto met grijs kenteken gaan rijden, wat betekent dat je geniet van een aantal voordelen. Vanwege de wens ondernemerschap te stimuleren, wordt het je aantrekkelijker gemaakt door onder andere geen BPM bij aanschaf van een nieuwe bestelauto en minder wegenbelasting (afhankelijk van type brandstof en gewicht). Overigens zijn er behoorlijk wat vereisten om te garanderen dat een wagen ook echt voor bedrijfsvervoer wordt gebruikt en geen verkapt privé vervoer of personenvervoer is. Dus aan het aantal zitplaatsen, samenstelling van laadruimte etc. zijn vereisten gesteld.

Grijs kenteken en duurzaamheid – de elektrische bestelbus

Het lijkt allemaal nog niet zo hard te gaan met het elektrificeren van het bestelvervoer, maar er zijn eigenlijk veel meer mogelijkheden om elektrische bedrijfswagens te leasen dan veel ondernemers weten.

Ons team van Riemersma komt daarom graag eens in gesprek met ondernemers over de mogelijkheden van een verduurzaming van het grijs-kenteken wagenpark. Want mogelijkheden zijn er genoeg!

Graag informeren we je in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en voordelen van het verduurzamen van je grijs-kenteken wagenpark. We doorlopen de opties, stellen de juiste vragen en geven je een advies waar je wat mee kunt; lekker concreet!

Maak direct een afspraak