Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2723-riemersma-leasing-zakelijke-auto-kopen-of-leasen.jpg

Zakelijke auto - Kopen of leasen? Wij helpen je!

Geschreven door op 01-07-2021

Wanneer je hebt bepaald dat je een nieuwe auto wilt, kan de voorpret beginnen. Want wij weten als geen ander dat het neuzen naar een nieuwe auto echt een feestje kan zijn. Als ondernemer (MKB of ZZP) heb je daarbij ook de keuze of je wilt kopen, of zakelijke lease overweegt. In het blog van vandaag geven we wat praktische overwegingen mee over de verschillen tussen koop en lease. Zo bepaal je zelf wat het beste bij je past.

Koop vs Lease – de belangrijkste verschillen
Het meest bekende verschil is waarschijnlijk dat bij het kopen van een auto jij echt de eigenaar bent. Ook als je als ZZP-er of ondernemer koopt, spreken we dus over een eigenaar. De auto staat op je naam en is helemaal van jou. Bij lease blijft de auto van de leasemaatschappij en ben jij eigenlijk de gebruiker. Bij dat eigenaarschap horen ook wat zaken om te regelen. Omdat jij als eigenaar dus ook zelf moet regelen (en bepaalt!) hoe je onderhoud, verzekeringen en reparaties regelt. Bij leasen hoort dat bij het complete plaatje en is dit allemaal in het leasebedrag verwerkt.

Wanneer kopen een slimme keuze is
Wanneer je een auto koopt en deze ook graag voor langere tijd wilt rijden, heb je met een eigen aankoop daar volledige vrijheid in. Je rijdt de auto zo vaak en lang je wilt en zit niet aan een vaste termijn vast. Dat betekent dus ook dat je op ieder moment zelf kunt bepalen om je auto te verkopen. Als je er veel waarde aan hecht om zelf te bepalen hoe, waar, wanneer (en bijvoorbeeld bij wie) je je onderhoud of verzekeringen regelt, kan dat een reden zijn om te willen kopen. Je bepaalt dan alles zelf en bent niet gebonden aan de keuzes die de leasemaatschappij maakt.

Wanneer lease het overwegen waard is
We zouden natuurlijk geen Riemersma Leasing heten als we niet zouden geloven in de vele voordelen van zakelijke lease. Ook voor ZZP-ers en ondernemers die zakelijk willen leasen.

  • Juist voor drukke ondernemers is de overzichtelijkheid en het gemak van leasing een grote plus. Alles wordt met een vaste partij geregeld en je weet per maand precies waar je aan toe bent. Onderhoud, reparaties, bandenwissels en verzekering; alles zit in je maandbedrag. En het wordt zo voor je geregeld. Handig!
  • Een tweede belangrijk voordeel is dat leasing geen grote investeringen vraagt. Ook als zakelijke rijder, ZZP-er, ondernemer wil je niet altijd een eenmalige grote investering doen om een nieuwe auto te kopen. Daarnaast ligt het restwaarderisico bij de leasemaatschappij. Dit kan bij minder courante auto’s en innovatieve aandrijvingen, zoals elektrische auto’s en waterstof auto’s, een geruststellende gedachte zijn.
  • Bij zakelijke lease voor ondernemers en ZZP-ers, kun je een nieuwe auto rijden, zonder een grote directe uitgave.
  • Een ander voordeel is dat je zakelijke leaseauto niet wordt geregistreerd bij het BKR. Hier worden enkel kredieten van consumenten geregistreerd. Wil je een hypotheek aanvragen, dan heeft je zakelijke leaseauto daar geen invloed op. Vaak worden er jaarcijfers opgevraagd en ook dan komt de zakelijke leaseauto naar voren.

Denk je dat zakelijk leasen voor jou een goede optie is? Dan horen we natuurlijk heel graag van je!
Ons team lease experts staat voor je klaar en denkt graag mee over je leasevorm en mogelijkheden!