Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2567-co2-reduceren-klein.jpg

5 tips voor het rijden in een elektrische auto

28-07-2022

Inmiddels wint de elektrische auto steeds meer terrein. Voor veel mensen die een traditionele brandstofauto gewend zijn is rijden in een elektrische auto even wennen. We vroegen Rudi van Heeswijk, medewerker operations bij Riemersma Leasing, om 5 tips te noemen, die je zeker moet weten als je gaat rijden in een elektrische auto.

1. Pas je aan de auto aan
In een elektrische auto rijd je op een hele andere manier dan in een traditionele brandstofauto. Bij een brandstofauto denk je meestal niet na over hoeveel kilometer je op een dag gaat afleggen, maar wanneer je in een elektrische auto rijdt is dat anders. Bekijk per dag het aantal kilometers dat je gaat rijden. Zorg ervoor dat je auto op basis van tenminste deze kilometers is opgeladen. Jij past je aan aan de auto. Bij een traditionele brandstofauto is dit meestal andersom.

2. Bedenk goed waar je gaat laden en wanneer!
Kan je op kantoor goedkoop opladen of thuis? Bedenk goed dat Fastned erg prijzig is. Probeer dit te vermijden.

3. Zorg altijd voor voldoende accucapaciteit
Bij veel mensen onbekend, maar de accucapaciteit loopt óók terug wanneer je de auto niet gebruikt. (Tenminste als je alle instellingen aan laat staan) We nemen als voorbeeld een collega bij Riemersma Leasing ????. Hij ging op vakantie en liet zijn auto achter met 50 km actieradius. Voldoende om na een heerlijke vakantie weer naar huis te rijden. Bij terugkomst na 2 weken was de actieradius 0 kilometer! Hij kon dus niet meer rijden met zijn elektrische auto.

Zorg ervoor, wanneer je op vakantie gaat of voor een langere periode je elektrische auto niet gebruikt, dat de accu voor minimaal 50% is geladen. Óf dat je auto in het bereik staat van een laadpaal. Een andere tip is om alle instellingen, die veel stroom gebruiken, uit te zetten. Denk hierbij aan de bewakingsmodus en de instelling die je auto op temperatuur houdt.

4. Hoe ga ik op vakantie?
Ga je met de elektrische auto op vakantie? Plan je route goed. Waar kan je een stop inplannen? Is daar een mogelijkheid tot het laden van de accu? Heb ik extra bagageruimte nodig door middel van bijvoorbeeld een aanhanger of skibox? Houdt er rekening mee dat dit een forse afname van je actieradius betekent.

5. Sla het telefoonnummer van de Alarmdienst op in je contactenlijst
Wat moet ik doen bij pech? Sta je stil? Kan je de auto niet meer in? Of wil de auto om een andere reden niet meer rijden? Bel dan altijd naar de 24-uurs alarmdienst van Riemersma Leasing (tel. 073-8504750). Bij geen gehoor word je automatisch doorverbonden met onze back-up service van Eurocross. Je wordt altijd geholpen.

Overweeg je om een elektrische auto te leasen? Bel of mail een van onze accountmanagers of laat je gegevens achter op het contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.