Riemersma Leasing
Riemersma Leasing
De Waterman 7-a
5215 MX ‘s-Hertogenbosch
+31(0)73 850 47 50 - info@riemersmaleasing.nl
Matchmakers in Mobiliteit

 keyboard_arrow_right
2975-riemersma-leasing-beheersen-mobiliteitskosten.jpg

Beheersen mobiliteitskosten

22-04-2020

Als gevolg van de Corona crisis kijken veel bedrijven opnieuw kritisch naar de uitgaven. Verschillende zaken zien er op dit moment toch even anders uit. Als we kijken naar het wagenpark bijvoorbeeld. We werken veel meer thuis. Auto’s staan daardoor meer stil. Er worden minder kilometers gereden en dus minder brandstof verbruikt. Riemersma Leasing denkt graag met je mee. In goede en in minder goede tijden. Daarom neemt Riemersma Leasing een aantal besluiten, die je als klant kan helpen bij het beheersen van de mobiliteitskosten.

Voorschot brandstof maandelijks verrekend
Alle klanten, die bij Riemersma Leasing een leasecontract inclusief brandstof hebben afgesloten, betalen maandelijks het voorschot op de brandstof. Eens per kwartaal vindt een verrekening plaats. Om onze klanten financieel tegemoet te komen zullen vanaf eind april deze kosten maandelijks verrekend worden.

Aanpassen kilometers
Bij het aangaan van een leasecontract wordt een schatting gemaakt van het aantal te rijden kilometers. Dit is belangrijk om de leaseprijs te bepalen. Op basis van onder andere het aantal kilometers wordt berekend hoeveel onderhoud de auto nodig zal hebben en hoeveel restwaarde de auto nog zal hebben bij beëindiging van het leasecontract. Twee keer per jaar maakt Riemersma Leasing de balans op of deze kilometers ook daadwerkelijk worden gereden of dat het aantal hoger of lager is. In de maand juli zal Riemersma Leasing hier opnieuw naar kijken en het waar nodig bijstellen. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan ontvang je hierover tijdig een bericht.

Verlengen leasecontract
Een leasecontract wordt meestal voor 4 of 5 jaar afgesloten. Het kan dus zomaar zijn dat je leasecontract binnen nu en een paar maanden afloopt. Normaal zouden we dan met je gaan kijken om een nieuw leasecontract af te sluiten met daarbij een nieuwe leaseauto. Echter is er momenteel een veel langere levertijd op nieuwe auto’s, want door de crisis liggen veel productielocaties stil. Riemersma Leasing biedt je nu de mogelijkheid om je huidige leasecontract te verlengen. Hierdoor ga je geen langdurige verplichting aan en het geeft je een financieel voordeel. Je bijtelling kan in veel gevallen gelijk blijven.

Met bovenstaande acties komt Riemersma Leasing haar klanten tegemoet in deze moeilijke tijd. Ben je op zoek naar andere oplossingen dan kan je uiteraard altijd contact opnemen met een van onze Accountmanagers. Samen komen we deze moeilijke periode door, zodat we hopelijk snel weer kunnen genieten van mooiere tijden.